STAP-budget

Lees hoe het aanmelden voor Opleidingen en trainingen via het Stap-budget werkt bij ons

anurag-next-section-180

 STAP-BUDGET


Op 3 juli was de laatste mogelijkheid om het STAP-budget aan te vragen, dan kun je namelijk subsidie aanvragen om jezelf te ontwikkelen.
Je kan je onder voorbehoud van het krijgen van dit budget aanmelden voor een van de opleidingen op deze website.

De subsidie heet STAP en bedraagt maximaal €1000 per jaar. Het wordt uitgevoerd door het UWV. Je kan dit budget een keer per jaar aanvragen voor scholing voor beroep. De opleiding Mindfulness en compassiecoach/trainer en Systemisch coachen en Socratisch coachen en de vervolgtrainingen vallen hieronder. Dus alle trainingen en opleidingen op deze website.

Is je opleiding duurder dan €1000? Dan betaal je de rest zelf. Is het goedkoper? Dan betaalt het UWV het hele bedrag.

Wacht niet te lang met het aanvragen van je STAP-budget, want de eerste periode was het budget binnen een paar uur op. Dus vraag het op de 1e dag van het termijn aan.

Geef bij aanmelding aan of je je meedoen hiervan laat afhangen of dat je sowieso meedoet. Geef dat aan op de vragenlijst die je krijgt na aanmelding. Je kan er ook voor kiezen het eerste jaar van de Opleiding zelf te betalen en het tweede jaar via het STAP-budget te laten lopen.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, of je in gaat schrijven bij het KvK, dan kan je de opleiding nog van de belasting aftrekken en is een STAP budget misschien niet voor je nodig.

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven.

 VOORWAARDEN STAP-BUDGET

De Academie voor leven is voor de STAP-subsidie een geaccrediteerd opleidingsinstituut.

Je moet aan 3 voorwaarden voldoen:

- Je moet tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd zijn.

- Jij (of je partner) moet EU-burger zijn.

- Je moet je premies voor de Nederlandse volksverzekeringen afdragen.

Of je een vaste baan hebt, ZZP’er bent of werkloos, telt niet mee!

Omdat het bij STAP om een subsidieregeling gaat, hoef je de kosten van een opleiding niet voor te schieten.

 HOE WERKT HET INSCHRIJFPROCES VOOR HET   STAP-BUDGET?

 1. Je schrijft je bij ons in voor de opleiding/training van jouw keuze.
  Dit doe je in twee stappen:
  (1) aanmelden via de website;
  (2) het invullen van een vragenlijst die we je toezenden.
  Pas in stap 2 (de vragenlijst) geef je aan dat je van het STAP-budget gebruik wil maken.
  Zorg er dus voor dat je beide stappen van het inschrijfproces met spoed afrondt, zodat we zo snel mogelijk kunnen beoordelen of je kunt worden toegelaten tot de opleiding en we je het STAP-aanmeldingsbewijs kunnen toesturen.
 2. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Als je inschrijving is goedgekeurd, ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit ontvang je binnen 5 werkdagen na goedkeuring van jouw inschrijving.
 3. Aanvragen STAP-budget in UWV-portaal. Je vraagt (tijdig én in het juiste tijdvak! *) het STAP-budget aan via het STAP-portaal van het UWV. Het ontvangen STAP-aanmeldingsbewijs dien je hier als bijlage bij de aanvraag uploaden. Klik hier voor meer uitleg over het aanvraagproces.
  Let op: het UWV behandelt subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Als er fouten zitten in de aanvraag, dan wordt deze afgewezen. Controleer dus goed of alle gegevens kloppen.
 4. Het UWV beoordeelt binnen 4 weken of jouw STAP-budget wordt toegekend. Als je inlogt op stapuwv.nl kun je onder ‘Mijn aanvragen’ de status van je aanvraag bekijken.
 5. Het STAP-budget wordt toegekend of afgewezen. Indien je STAP-budget wordt toegewezen, dan krijgen zowel jij als wij daar een melding van. Je krijgt de melding “voorlopig toegekend”. Dat betekent dat de subsidie is toegekend, op voorwaarde dat de opleiding (of een evenredig deel daarvan) ook echt wordt gevolgd. Je moet de opleiding afronden of voldoende studievoortgang boeken. Indien het STAP-budget niet wordt toegekend (of het potje is leeg), dan krijg alleen jij daar een melding van. Let op: wij ontvangen in dit geval dus géén melding.We gaan er daarom vanuit dat je deelneemt aan de opleiding, tot je ons schriftelijk laat weten dat je hiervan afziet. Onze algemene voorwaarden zijn ook in dit geval van toepassing. Bevestig eventuele annuleringen dus alsjeblieft tijdig en schriftelijk (via e-mail) aan ons.
 6. Het STAP-budget wordt betaald aan de Academie voor Leven. Het STAP-budget wordt betaald aan de opleider. Jij ontvangt dus niet rechtstreeks geld van het UWV. Indien je het volledige opleidingsgeld al hebt betaald, ontvang je van ons het STAP-budget terug op de rekening waar je het bedrag eerder van hebt betaald. Indien je een deel nog niet hebt betaald, dan verrekenen we het nog openstaande bedrag met het STAP-budget. Na toekenning van het STAP-budget krijg je een restnota (het bedrag boven de 1000 euro).

Tijdens en na afronding van de opleiding

 1. Na afloop van de opleiding laten wij aan het UWV weten of jij als student aan de opleiding hebt deelgenomen en deze ook hebt afgerond.
 2. Zowel wij als opleider als jij als student zijn verplicht om het UWV op de hoogte te houden van wijzigingen in de situatie. Zodra er iets verandert (bijvoorbeeld: wij kunnen een opleiding niet laten doorgaan, of jij kan niet meedoen of kan de opleiding niet afronden), dan moet dit aan het UWV worden doorgegeven. Het UWV kan het STAP-budget dan deels of geheel terugvorderen.

Wanneer kan het STAP-budget aangevraagd worden?

Per kalenderjaar zijn er zes tijdvakken waarbinnen het STAP-budget kan worden aangevraagd. Het beschikbare budget wordt verdeeld over deze zes aanvraagtijdvakken.

Je kunt het STAP-budget aanvragen in een van de tijdvakken. Het is belangrijk dat je je aanvraag in het juiste tijdvak doet. De opleiding die je wilt volgen mag op zijn vroegst 4 weken na de aanvraag en op zijn laatst 8 maanden na datum aanvraag STAP-budget beginnen. Vraag het STAP-budget dus niet te vroeg, maar ook niet te laat aan!

* Aanvraagtijdvakken STAP-budget

            Aanvraagdatum        Eerst     mogelijke   startdatum     Uiterste           startdatum

Wees snel met aanvragen

Er is in 2023 ruimte voor maximaal 300.000 deelnemers. De vorige periodes was het budget binnen 2 uur op. Log daarom op de dag van aanvraag voor 10.00 uur in.

Geef je ook tijdig voor de opleiding op liefst tot uiterlijk 3 dagen voor de STAP-budget aanvraag, zodat je het pdf ontvangt en je een vooraanmelding kunt doen.

Bekijk de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget voor meer informatie.

 

nrto mindfulness opleiding
RBCZ lid
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
anurag-mindfulness-liefde-leiderschap-lef-zelfcompassie

Volledig leven

Met Mindfulness

Gaat het je allemaal makkelijker af, leef en werk je moeitelozer

Ervaar je meer innerlijke rust en tevredenheid, geniet je meer van wat er nu is

Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren

Werk je creatiever, effectiever, met meer vertrouwen en focus

Help je jezelf en andere mensen gelukkiger te worden en minder ongemak/pijn te ervaren

Leef je een leven zoals jij wilt volledig, betekenisvol

anurag-next-section-180

“Het beste cadeau dat je iemand kan geven is je volledige aanwezigheid, er helemaal zijn voor iemand”

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

Meld je hier aan
voor de Opleidingen

 

Data opleidingen

Over Anurag

Ik ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help. 

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vindt. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid. 

Ik leef mijn leven volledig.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

 

 

 

Inklappen

anurag-closeup-500
anurag-next-section-180

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over de retraite?