Systemisch Coachen

anurag-next-section-180

Systemisch Coachen

familie opstellingen

In deze drie daagse training leer je de basis van systemisch waarnemen en werken. En de werking en begeleiding van opstellingen.

De training is voor wie op praktische manier inzicht willen krijgen in de onbewuste dynamieken in familie en organisatiesystemen. Het is voor wie ervaring wil opdoen in opstellingen en de basis ervan in hun eigen werk wil kunnen gebruiken.

Het systemisch werk is een andere manier van kijken naar situaties en problemen. Iedereen is verbonden met dynamieken vanuit de familie. Dit kan van grote invloed zijn op de keuzes die we in het leven maken, niet alleen privé maar ook in werksituaties. Vaak is deze verbinding onbewust en ontstaan er belemmerende patronen in het leven.

Door als begeleider bewust met deze achterliggende dynamieken en patronen aan de slag te gaan krijgt je cliënt heel veel inzicht in wat hem of haar blokkeert om het leven ten volle te kunnen leven.

Programma

– Eigen familie en relatieopstellingen met de groep (mogelijkheid eigen vraag in te brengen);

– Systemische principes en de invloed van verschillende systemen waar we deel uit maken;

– De verschillende soorten opstellingen (familie-, relatie, organisatie-, consultatie-, doelopstelling, innerlijke delen opstelling, keuzeopstelling, loopbaanopstelling, afhankelijk van casussen groep);

– De werking van de principes en hoe je deze kan waarnemen binnen een opstelling en in een systemisch gesprek;

– Principe van Orde, binding, balans in geven en nemen, collectieve geweten;

– Dynamieken, wat gebeurd wanneer er geen recht word gedaan aan de principes;

– Waarnemen vanuit lege midden, in plaats van uit het hoofd;

– De kunst van het helpen, helpen door ‘niet te willen helpen’;

– Het Systemisch adviesgesprek, waar let je op als je een systemisch gesprek houdt, nonverbaal en verbaal; Ook kan je systemisch werken zonder een opstelling te doen;

– Systemisch coachen, via verschillende methoden en met verschillende middelen, zoals met stoelen, matjes, stenen, poppetjes;

– Hoe gebruik je de krachtige rituelen om de balans te herstellen in het systeem van je klant/client;

– Inbrengen van eigen vraagstukken, casussen;

– Veel oefenmogelijkheden met je eigen casussen of eigen vraag.

Literatuur: De verborgen dynamiek van familiebanden (Bert Hellinger),
Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien (Ursula Franke).

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer

Reacties deelnemers

Deze training is 18 keer gegeven, hieronder een aantal reacties

Ik wil je bedanken voor de training systemisch coachen en counsellen.Het heeft me veel gebracht en opent voor mij deuren om weer een verdieping in mijn werk maken. Ik ga er zeker ‘in het klein’ mee aan de slag. Maar wat voor mij ook heel belangrijk was is om jou aan het werk te zien, ‘zijn’……Een item dat bij mij ook speelt en waarvan ik me (weer) heb gerealiseerd dat ik er te hard aan werk…Liefs en tot……(Marion Bakkes)

Ik heb bij Anurag een training gevolgt, systemisch coachen counsellen en trainen. Ik heb Anurag ervaren als een zeer betrokken trainer/mens bij een ieder van onze groep, een warme persoonlijkheid, kundig, open en professioneel in wat zij aanbied. Ik heb deze training als leerzaam ervaren en ga het ook toepassen bij mijn clienten. Een fijne groep die veilig was en niet te groot wat ik als prettig heb ervaren en waar een ieder zijn/haar kans kreeg om een opstelling te ervaren en als je wilde zelfs te geven.Ik had het niet willen missen, erg waardevol. Anurag, dank je wel voor deze mooie training die ik elke coach counsellor en trainer zal aanraden.(Annelies Teisman)

Ik heb deze dagen wederom ervaren als een welkome aanvulling voor mij als kindercoach waarin ik veel te maken heb met de systemen rondom een kind. De dagen waren intensief en soms ook emotioneel maar bieden, voor diegene die er voor openstaat , behoorlijk wat verdieping in eigen functioneren. Erg goed. Anurag weet waar ze het over heeft is respectvol en biedt de mogelijkheid om zelf iets in te brengen. Deze openheid van haar kant zorgt ervoor dat je als cursist het gevoel krijgt op gelijk level te zitten. Dit bevordert voor mij zeker de veiligheid in de groep.Het was intensief en leerzaam. Dank je wel. En houd me ajb op de hoogte van nieuwe cursussen. (Chantal Meijerink-Jacobs)

Ik vond de training prettig qua opbouw, met aandacht voor achtergrondinfo (boeken, reader en toelichting), voorbeeldopstellingen en oefeningen. Voor mij is de praktische toepasbaarheid vooral van belang, en die vond ik prima! Vorige week heb ik al twee maal een tafelopstelling met cliënten gedaan en vanmorgen weer. Jouw begeleiding heb ik heel prettig ervaren, met (heel knap) precies voldoende afstand en nabijheid (door optimaal gebruik te maken van de ‘lege ruimte in het centrum’, schat ik in. Dank je wel voor je introductietraining in de intrigerende wereld van systemisch werken en de inspirerende wijze waarop je hieraan hebt vormgegeven. (An)

Ik vond de training ontzettend waardevol, interessant en inspirerend en het heeft mij geprikkeld om hier zeker verder mee te gaan.Mijn doel was: als kindertherapeut handvaten krijgen om ouders wat meer in de begeleiding te betrekken. Deze handvaten heb ik gekregen en zelfs veel meer. Ik vond de groep warm en prettig. Op de terugweg in de trein heb ik wat steekwoorden opgeschreven: happy, tevreden, power, veel inzichten, vol van energie.Ik heb veel van je geleerd. Je bent een trainer die gepassioneerde training geeft! Heel fijn om van te leren. Ik zal zeker nog een keertje terugkomen voor een training. (Ina K.)

In het lege midden, mijn Zijn, zijn en niets te hoeven/moeten als begeleider. Anurag liet mij mijn rust ervaren én dat de cliënt dan alle ruimte heeft om opstellingen zonder sturing te beleven. Hierbij had zij veel empathie en respect.Het lijkt me heerlijk nog een training bij jou te volgen. (Paulien L).

Het was voor mij een hele nieuwe, maar zeer bijzondere ervaring Wat me zo verbaasde (prettig verbaasde) was wat er gebeurd en hoe anders je dingen beleeft als je vanuit het niets, het lege “er bent” en vragen stelt. Ik denk nu ook wel eens dat het bezig zijn met nadenken over hoe de vraag te stellen zonder de ander niet willen kwetsen juist belemmerd in wat het kan opleveren als de basis “alles mag er zijn” is.De dagen hebben zeker impact op mij gehad. Ik ben er bewuster van geworden in sommige situaties. Bewust eens op stiltes letten en dan ervaren wat er gebeurd. Echt geweldig is dat wat ik dan ontdek. Ja, het heeft wat in beweging gezet.Ik wil je heel hartelijk bedanken voor deze verrijking en waarschijnlijk wel tot ziens. (Anita Heesters)

Ik heb je als trainer/persoon als erg prettig ervaren. De trainer is dezelfde als de persoon Anurag. Je bent er, je faciliteert, maar er is geen moment dat je stuurt op een onprettige manier. Je ego speelt geen rol… Je geeft ruimte, je helpt waar nodig. Je behandelt de trainees als gelijke, waarmee ik bedoel dat je onze kennis ook serieus mee laat wegen in de training. Onze aanvullingen waren welkom.Zoals ik al aangaf in de training… je laat het er heel makkelijk uitzien en dat geeft de therapeut/coach moed om het gewoon eens te gaan proberen met TA. Inhoudelijk vond ik de training goed te volgen! Dank voor je tijd, je inzet en overdracht (Liesbeth, counsellor en coach)

Anurag begeleidt op een warme, intuitieve en aandachtsvolle wijze. Ze stelt weinig vragen als ze begeleidt, maar als er een vraag komt dan is dit een die de kern raakt. Heel knap en heel prettig. Voor mij voelt het dat Anurag precies weet wat ze doet in het complexe werk van systemisch werken. Het werken met mijn eigen case heeft me niet alleen nieuwe en belangrijke inzichten gegeven, het heeft me ook nog enthousiaster gemaakt voor de methode systemisch werken. In relatief korte tijd met weinig woorden toch zoveel rijker aan inzicht en ervaring, erg mooi en waardevol! (Tali Gross, trainer, adviseur)

Volgens mij is deze methode ook heel waardevol bij mensen die wat minder makkelijk vertellen omdat je ervaart in het systemisch werken en weinig woorden hoeft te gebruiken. (Corinne, trainer/adviseur)

Anurag has a very hospitable, carerfull and precise way of working, which helped me to gain fundamental insight how to act best in my business consultancy projects.” (Rik, consultant)

Anurag heeft een mooie rustige manier van begeleiden waarbij zij zichtbaar aanwezig is, maar ook ruimte geeft aan de deelnemer voor zijn gevoel en beleving. Anurag communiceert helder over haar manier van werken en de voorwaarden die ze belangrijk vindt. Ze houdt contact met de deelnemers en leeft mee. Ze wekt vertrouwen op, is direct in haar communicatie en durft het proces te laten gebeuren. Tevens komt ze overtuigend over en laat ze zien dat ze inhoudelijk goed onderlegt is. Ze weet waar ze het over weet en voelt aan wat nodig is. (Marijke Spiekhout, trainer, consultant)

Ik heb genoten van je workshop. Duidelijk en op een prettige en rustige manier gebracht. Wij troffen het dat de mussen zowat van het dak vielen, maar desondanks zijn de kwartjes gevallen.Je humor biedt een warme toevoeging.Deze workshop gaat bij mij onder het “kopje” aanraders te boek.Dank je wel! (Carla Kovacs Counseling en Coaching).

Het waren zeker drie mooie dagen met bijzondere mensen. Dit is ook priecies hoe ik deze dagen heb beleefd. Vooral het respect naar elkaar zonder oordelen en vooroordelen vond ik opvallend en bijzonder. Ik heb de afgelopen week gemerkt dat de training een enorme meerwaarde is in mijn werk. Kinderen die ouders tot wanhoop drijven en als je dan doorvraagt blijkt er geen enkele ordening in het gezinssysteem te zijn. Na een aantal dagen denken ouders dat ik kan goochelen als ik ze geadviseerd heb om de ordening in het gezin duidelijk neer te gaan zetten. Door jou training voel ik mij veel zekerder in het systemisch werken.
(Irma van Geemen).

Ik vond het een praktische cursus die mij precies gegeven heeft wat ik nodig had. Praktische tips en oefeningen en van alles wat. Ik kon overal aan snuffelen om dan voor mezelf uit te maken met welke werkvorm ik het liefste werk. Je hebt het ook ‘instapbaar’ gemaakt. je houdt het eenvoudig vergeleken bij alles wat er in de boeken staat. waardoor het minder zwaar wordt voor mij. Het is simpel en je kunt erop vertrouwen dat het zijn werk toch wel doet. De super-tip, Top-tip van de cursus was voor mij het opzoeken van het stille midden/ lege ruimte.
Door de opzet van je cursus kon ik vrijwel meteen aan de slag, zelfs na de eerste cursusdag had ik al genoeg om mijn eerste oefen-clienten mee te verbijsteren (of liever gezegd zichzelf te laten verbijsteren met inzichten).Je hebt heel veel ruimte voor ieder zijn inbreng (of wil om iets in te brengen) maar rond het ook heel mooi af als het niet meer relevant is of te langdraadig. Je waakt daardoor goed voor het tempo die er zo dus in blijft.
Als persoon ben je ook een heel prettige aanwezigheid. Je zit lekker in jezelf en hebt ook een hele vriendelijke open energie. Het is prettig om van jou informatie te ontvangen en begeleiding/aansturing te krijgen bij het uitvoeren van de oefeningen.
Ik ben erg blij en zeer tevreden over je cursus. (Eeke Helder)

Het waren zeker mooie dagen met bijzondere mensen. Het heeft mij een kijkje leren nemen in de wereld van het systemisch werken.
Het was voor mij verassend, warm, open, stevig, vertrouwelijk en zeer proffesioneel. Zeker door jou leiding en jou rust. Je bent een doortastend vragensteller!
Mooi om te ervaren dat je in korte tijd een verbondenheid met elkaar kunt krijgen waardoor er veel moois ontstaat. Vooral het werken vanuit het lege midden is voor mij iets wat ik nog dagelijks probeer te doen. Het vragen stellen daaruit heeft mij in de praktijk al veel opgeleverd. Heb mij ook in de aanbevolen boeken gestort en zal het in mijn volgende intervisie met een aantal collega’s inzetten. Super motiverend dus.
Dit alles heeft mij een tool en een inzicht gegeven waar ik zeker mee verder ga en kan gaan in mijn werk als counseler en trainer .
Reuze bedankt en graag tot een volgende keer.(Marieke van Peet)

Ik heb enorm genoten van de dagen in Amsterdam. Toen ik de formulieren invulde voor de ABvC voor de Permanente Educatiepunten, dacht ik; wouw wat hebben we veel gedaan en veel doorleefd. En dat terwijl het allemaal heel relaxed en gezellig eraan toe gaat. Chapeau voor jou!!! We komen elkaar vast nog wel eens tegen. Nogmaals bedankt voor prachtige workshop. (Merit Teunissen).

Anurag is relaxed, rustig en komt heel snel tot de kern bij mensen. Ik ben echt geraakt door haar manier van werken (Eef, counsellor).

Ik vond het een heel inspirerende workshop. Ik heb nu veel zin om dit in praktijk te gaan brengen (Hanneke, coach).

‘Ik heb Anurag tijdens een interne training Organisatieopstellingen als heel sterk ervaren. Zij geeft ruimte en laat ondertussen niets liggen. Zij sluit aan en stelt grenzen. Zij heeft mij, beknopt, een helder beeld gegeven van Organisatieopstellingen. Waardevolle dagen!’ (Wim van Hout, senior trainer/adviseur Sales)

‘Een indrukwekkende ervaring in grote verbondenheid. Zorgvuldig, doortastend en respectvol begeleid.’ (Aafke de Vor, senior trainer/adviseur Management en Leidinggeven)

I have experienced her work at close distance. She works respectfully, with a lot of attention for human-detail. The results are both astonishing and practical. ” Top qualities: Great Results , Expert , High Integrity. (Joep de Munnik, trainer/adviseur)

I have exerienced Anurag as a well-educated and expert trainer. She managed to really get to the core of the needed training and showed the right expertise and knowledge to be an effective and inspiring trainer! She has a very unique and challenging approach in her sessions that build up to the best possible results!” Top qualities: Great Results, High Integrity, Creative. (Marina, accountmanager)

Anurag is een gepassioneerde professional met grote expertise op het gebied van Persoonlijke Inspiratie & Effectiviteit. Ik heb een opleiding Systemisch Werken gevolgd bij haar….met veel plezier en voor mij persoonlijk met groot resultaat! Anurag werkt vanuit rust, met persoonlijke aandacht, in contact en zonder oordeel waardoor ze in staat is om mensen te raken en inzichten te geven. Een mooie en waardevolle ervaring! (Marielle van der Linden, trainer/adviseur).

Systemisch coachen
Systemisch coachen aan tafel
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer

Meld je hier aan voor de bijscholing Systemisch Coachen

Data 3 daagse systemisch coachen

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

logo-rbcz
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo