Opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen

anurag-next-section-180

familie opstelling opleidingfamilie opstelling opleidingfamilie opstelling opleidingmindfulness in communicatie

familie opstelling opleiding

Opleiding Systemisch Coachen
met Familieopstellingen

De Academie voor Leven heeft het NRTO keurmerk en is geregistreerd bij het CRKBO.NRTO Keurmerk

Geaccrediteerd door het LVPW 

Ondernemers kunnen de opleiding  in hun vakgebied aftrekken van de belasting.
Vraag ook of je werkgever de opleiding wil betalen.

In deze zesdaagse Opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen leer je de basis van systemisch waarnemen en werken. En de werking en 1 op 1 begeleiding van opstellingen. Deze opleiding wordt door Anurag ten Klooster en Marjolein Beek gegeven.
Anurag ten Klooster is, als een van de eerste mensen in Nederland opgeleid,  een ervaren opsteller sinds 1998, opgeleid in India en daarna in Belgie en Nederland door Bert Hellinger, door Sneh Victoria Snabel (familieopstellingen), Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder (organisatieopstellingen), Matthias Varga von Kibed en Insa Sparrer (structuuropstellingen) en Stephan Hausner (ziekte en trauma opstellingen) en houdt ervan om je de basis bij te brengen, waaronder de klassieke manier van opstellen.
Marjolein Beek is psycholoog, register counsellor en trainer. Ze is systemisch opgeleid door de academie voor opstellingen voor intuïtief systemisch coachen van Hylke Bonnema. Daarnaast heeft ze o.a. de opleiding Opvoedopstellingen/ kind en scheiding van Marjanne Langemeijer gevolgd, opleiding systemisch lichaamswerk van Stefanie Bussing, ziekteopstellingen bij Stephan Hausner en wandel en natuurcaching bij het Atma instituut. In haar praktijk werkt ze in principe altijd met een vorm van systemisch kijken.

Praktisch en direct toepasbaar

De opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen is voor wie op praktische manier inzicht willen krijgen in de onbewuste dynamieken in familie en andere systemen. Het is voor wie ervaring wil opdoen in opstellingen en de basis ervan in hun eigen werk wil kunnen gebruiken.

De dagen zijn praktisch en ervaringsgericht. Het is onze bedoeling dat je na deze training met deze methode mensen 1 op 1 kunt begeleiden en je daar al de nodig ervaring in hebt opgedaan gedurende de dagen.

Het systemisch werk is een andere manier van kijken naar situaties en problemen. Iedereen is verbonden met dynamieken vanuit de familie. Dit kan van grote invloed zijn op de keuzes die we in het leven maken, niet alleen privé maar ook in werksituaties. Vaak is deze verbinding onbewust en ontstaan er belemmerende patronen in het leven.

Door als begeleider bewust met deze achterliggende dynamieken en patronen aan de slag te gaan krijgt je cliënt heel veel inzicht in wat hem of haar blokkeert om het leven ten volle te kunnen leven en in eigen kracht te functioneren.

Programma

de volgorde van de dagen/daginhoud kan wijzigen, maar alles komt aan bod

Dag 1

Achtergrond familieopstelling, wat is systemisch werken en fenomenologisch werken;

De werking van principes,  Orde, Balans in geven en nemen, Binding, Collectief geweten en hoe je deze kan waarnemen in een opstelling en in een systemisch gesprek;

De invloed van verschillende systemen waar we deel uit maken;

Genogram maken van je eigen familiesysteem en bespreking;

Dynamieken, wat gebeurt er mogelijk als gevolg verstoring in een van de principes,
de herstelkrachten van het systeem;

Eigen familieopstellingen met de groep (mogelijkheid eigen vraag in te brengen) met nabespreking op welke principes en interventies gedaan zijn door de facilitator;

Dag 2 en 3

Zinnen die helpen, erkennende zinnen

Primaire, secundaire en overgenomen/systemische gevoelens;

De Kunst van het helpen (niet wetende, faciliterende, humble houding bij de begeleiding)

Hoe gebruik je de krachtige rituelen om de balans te herstellen in het systeem van je klant/client.

De verschillende soorten opstellingen familie-, relatie, organisatie-, consultatie-, doelopstelling, innerlijke delen opstelling, keuzeopstelling, ziekte opstellingen, wonderopstelling,  afhankelijk van casussen uit de groep;

Waarnemen vanuit lege midden, in plaats van uit het hoofd;

Het Systemisch adviesgesprek, waar let je op als je een systemisch gesprek houdt, nonverbaal en verbaal;
Je kan systemisch werken zonder een opstelling te doen;

Systemisch coachen, je gaat leren te werken via verschillende methoden en met verschillende middelen: met stoelen, matjes, stenen, poppetjes;

Inbrengen van eigen vraagstukken, casussen waardoor vele vormen van individuele opstellingen geoefend worden, we oefenen daarmee in subgroepen.

Dag 4

Opstellingen rondom je kind / het opvoeden
Problemen die ouders/ opvoeders ervaren rondom hun kinderen zijn vaak uit het familiesysteem te herleiden. Met deze manier van opstellen hou je het kind buiten de therapie en kijk je samen met ouder(s) naar eventuele familiedynamieken en inzicht daarin.
Door deze manier van kijken en inzicht, zie je vaak het probleem systeem wat rondom een kind is ontstaan ‘oplossen’.

Moeder-dochter en vader-zoon lijn opstellen.
Vanuit het systemische denken is het gegeven dat we via de vrouwen of de mannenlijn bepaalde manieren, hoe we dingen doen, hoe we ergens naar kijken, over na denken, etc meekrijgen. Je kan je voorstellen dat inzicht hierin heel helend kan werken.
We schonen in dit soort opstellingen de energie op, waardoor het vaak letterlijk en figuurlijk meer kan gaan stromen in de betreffende persoon.

In de vrouwenlijn opstelling nodigen we de energie van de vrouwen in jouw lijn uit deel te nemen. Dat is de lijn van jou naar je moeder, je oma, je overgrootmoeder, je betovergrootmoeder, en eventueel verder terug. In de mannenlijn opstellingen gebeurt dat in de lijn van de mannen, dus vader, overgrootvader, betovergrootvader en zo door.

Dag 5

Natuuropstellingen
Door gebruik te maken van datgene wat aanwezig is buiten, om ons heen, in de natuur kunnen we ook veel inzichten krijgen. We nemen de natuur en al zijn objecten, dood of levend, mee in de wijze van systemisch kijken. Je kan letterlijk een opstelling buiten, in de natuur doen. Maar kan je natuur ook als representant mee laten werken in het systeem.

Wandel coaching
Een vorm van begeleiding waarbij je datgene wat je onderweg letterlijk en figuurlijk tegenkomt meeneemt in het proces van coachen en systemisch kijken

Dag 6

Verdere ervaring in 1 op 1 sessies opdoen.
Oefenen met individuele tegel en blaadjes opstellingen met diverse thema's en vragen.
O.a. ziektebeeld, symptomen, familieopstellingen.

 

Aanbevolen literatuur:
De verborgen dynamiek van familiebanden (Bert Hellinger),

Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien (Ursula Franke),
Zinnen die de ziel raken (Elmer Hendrix),
De fontein (Els van Steijn).

---------------------------------------------------------

Praktisch

Deze opleiding wordt op vanaf 24 mei op vrijdagen gehouden van 10.00 uur tot 16.30 uur.

En vanaf september een andere groep op maandagen. Zie naast het aanmeldformulier hieronder alle data en de investering.

Deze opleidingsgroep wordt begeleid door Marjolein Beek en Anurag ten Klooster.

Locatie: Daguerrestraat 339 Amsterdam IJburg en/of Wijkergouw 12 Amsterdam Noord

Meld je onderaan de pagina aan.

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
systemisch coachen familieopstellingen opleiding mindfulness en compassiecoach
trainer opleiding
familie opstellingen opleiding mindfulness compassiecoach
systemisch coachen natuur familieopstellingen

Reacties deelnemers

 

De opleiding Systemisch Coach Familieopstellingen is meer dan 30 keer gegeven, hieronder een aantal reacties

Ik wil je bedanken voor de training systemisch coachen. Het heeft me veel gebracht en opent voor mij deuren om weer een verdieping in mijn werk maken. Ik ga er zeker ‘in het klein’ mee aan de slag. Maar wat voor mij ook heel belangrijk was is om jou aan het werk te zien, ‘zijn’……Een item dat bij mij ook speelt en waarvan ik me (weer) heb gerealiseerd dat ik er te hard aan werk…Liefs en tot……(Marion Bakkes)

Deze training/opleiding heeft absoluut toegevoegde waarde voor mensen die graag hun coaching skills willen uitbreiden, kennis willen ontvangen over systemisch werk en op korte termijn aardig wat informatie en tools krijgen aangeboden. Het is pragmatisch, snel toe te passen en handzamer dan familie opstellingen. Het aantal personen is nl. niet altijd voorhanden en deze training heeft wel bewezen dat dit net zo goed werkt. Misschien nog wel beter dan alleen maar met grote groepen. Het is laagdrempeliger en geeft mooie inzichten hoe een systeem kan werken. Deze training is dan ook ontwikkeld en opgezet door ervaren docenten met een mooie kijk op het leven, veel vlieguren en een goede kijk op de wereld. Als deze training gegeven zou worden door een ander instituut weet ik niet of de uitkomst hetzelfde zou zijn. Mooie/fijne locatie, right spirit, can do mentaliteit en delen van waardevolle kennis door 2 toppers. (Ellen, in between jobs)

Een waardevolle training waarin je in relatief korte tijd erg veel leert, veel oefent en je het geleerde direct in de praktijk kunt gebruiken. De begeleiding gebeurt met aandacht, rust in een veilige omgeving door deskundige trainers. (Annemiek Hietberg, leven- en loopbaancoach)

Een cursus waarin je de theorie snel onder de knie hebt en daarna heel veel mag oefenen. Dit zorgt ervoor dat je je steeds comfortabeler gaat voelen in het opstellen en vertrouwen krijgt in jezelf en de ontvouwing van een opstelling. (Karina Deutekom, vrouwencirkel begeleider en coach)

De opleiding Systemisch Coachen en familie opstellingen is een opleiding dat een hele goede
basis is voor het systemisch werken. In de opleidingsdagen komen alle facetten van
systemisch werken in theorie en praktijk aan de orde. De theorie tijdens de les wordt gelijk
in praktijkoefeningen uitgevoerd en je krijgt feedback waar je wat aan hebt. Docent
Marjolein is een ervaringsdeskundige die je de fijne kneepjes van het vak laat zien door haar begeleiding tijdens de plenaire opstellingen en onderbouwt dat met de theorie waar nodig.
Ik heb veel aan deze opleiding gehad en voel me ervaren genoeg om dit in mijn praktijk toe
te passen. (Jill Looman, healer & coach)

Een opleiding waar ik met ontzettend veel plezier naar toe ging. Ik had niet vantevoren kunnen bedenken dat het mij zo zou raken, zoveel inzichten, zoveel wat er met elkaar gedeeld wordt, voorbij woorden. Daarom ook verder niet zoveel woorden. Ga het ervaren! (Fieke Boekhorst - coach en skate docent)

Een dikke 9,5, het is zo een fijne leerzame, groeiende opleiding waar je vanuit ervaren docenten de kennis mag meekrijgen. Je voelt je enorm op je gemak en groeit persoonlijk in deze maanden. Dus het is en je groeit persoonlijk, doet kennis op en kan het toevoegen in de praktijk! Wat wil je nog meer (Chermaine - maatschappelijk werker)

Ik heb bij Anurag een training gevolgd, systemisch coachen. Ik heb Anurag ervaren als een zeer betrokken trainer/mens bij een ieder van onze groep, een warme persoonlijkheid, kundig, open en professioneel in wat zij aanbied. Ik heb deze training als leerzaam ervaren en ga het ook toepassen bij mijn clienten. Een fijne groep die veilig was en niet te groot wat ik als prettig heb ervaren en waar een ieder zijn/haar kans kreeg om een opstelling te ervaren en als je wilde zelfs te geven.Ik had het niet willen missen, erg waardevol. Anurag, dank je wel voor deze mooie training die ik elke coach counsellor en trainer zal aanraden.(Annelies Teisman)

Ik heb deze dagen wederom ervaren als een welkome aanvulling voor mij als kindercoach waarin ik veel te maken heb met de systemen rondom een kind. De dagen waren intensief en soms ook emotioneel maar bieden, voor diegene die er voor openstaat , behoorlijk wat verdieping in eigen functioneren. Erg goed. Anurag weet waar ze het over heeft is respectvol en biedt de mogelijkheid om zelf iets in te brengen. Deze openheid van haar kant zorgt ervoor dat je als cursist het gevoel krijgt op gelijk level te zitten. Dit bevordert voor mij zeker de veiligheid in de groep.Het was intensief en leerzaam. Dank je wel. En houd me ajb op de hoogte van nieuwe cursussen. (Chantal Meijerink-Jacobs, kinder- en jongerencoach)

Ik vond de training prettig qua opbouw, met aandacht voor achtergrondinfo (boeken, reader en toelichting), voorbeeldopstellingen en oefeningen. Voor mij is de praktische toepasbaarheid vooral van belang, en die vond ik prima! Vorige week heb ik al twee maal een tafelopstelling met cliënten gedaan en vanmorgen weer. Jouw begeleiding heb ik heel prettig ervaren, met (heel knap) precies voldoende afstand en nabijheid (door optimaal gebruik te maken van de ‘lege ruimte in het centrum’, schat ik in. Dank je wel voor je introductietraining in de intrigerende wereld van systemisch werken en de inspirerende wijze waarop je hieraan hebt vormgegeven. (An, psycholoog)

Ik vond de training ontzettend waardevol, interessant en inspirerend en het heeft mij geprikkeld om hier zeker verder mee te gaan.Mijn doel was: als kindertherapeut handvaten krijgen om ouders wat meer in de begeleiding te betrekken. Deze handvaten heb ik gekregen en zelfs veel meer. Ik vond de groep warm en prettig. Op de terugweg in de trein heb ik wat steekwoorden opgeschreven: happy, tevreden, power, veel inzichten, vol van energie.Ik heb veel van je geleerd. Je bent een trainer die gepassioneerde training geeft! Heel fijn om van te leren. Ik zal zeker nog een keertje terugkomen voor een training. (Ina K., counsellor)

In het lege midden, mijn Zijn, zijn en niets te hoeven/moeten als begeleider. Anurag liet mij mijn rust ervaren én dat de cliënt dan alle ruimte heeft om opstellingen zonder sturing te beleven. Hierbij had zij veel empathie en respect.Het lijkt me heerlijk nog een training bij jou te volgen. (Paulien L, coach).

Het was voor mij een hele nieuwe, maar zeer bijzondere ervaring Wat me zo verbaasde (prettig verbaasde) was wat er gebeurd en hoe anders je dingen beleeft als je vanuit het niets, het lege “er bent” en vragen stelt. Ik denk nu ook wel eens dat het bezig zijn met nadenken over hoe de vraag te stellen zonder de ander niet willen kwetsen juist belemmerd in wat het kan opleveren als de basis “alles mag er zijn” is.De dagen hebben zeker impact op mij gehad. Ik ben er bewuster van geworden in sommige situaties. Bewust eens op stiltes letten en dan ervaren wat er gebeurd. Echt geweldig is dat wat ik dan ontdek. Ja, het heeft wat in beweging gezet.Ik wil je heel hartelijk bedanken voor deze verrijking en waarschijnlijk wel tot ziens. (Anita Heesters)

Ik heb je als trainer/persoon als erg prettig ervaren. De trainer is dezelfde als de persoon Anurag. Je bent er, je faciliteert, maar er is geen moment dat je stuurt op een onprettige manier. Je ego speelt geen rol… Je geeft ruimte, je helpt waar nodig. Je behandelt de trainees als gelijke, waarmee ik bedoel dat je onze kennis ook serieus mee laat wegen in de training. Onze aanvullingen waren welkom.Zoals ik al aangaf in de training… je laat het er heel makkelijk uitzien en dat geeft de therapeut/coach moed om het gewoon eens te gaan proberen. Inhoudelijk vond ik de training goed te volgen! Dank voor je tijd, je inzet en overdracht (Liesbeth, counsellor en coach)

Anurag begeleidt op een warme, intuitieve en aandachtsvolle wijze. Ze stelt weinig vragen als ze begeleidt, maar als er een vraag komt dan is dit een die de kern raakt. Heel knap en heel prettig. Voor mij voelt het dat Anurag precies weet wat ze doet in het complexe werk van systemisch werken. Het werken met mijn eigen case heeft me niet alleen nieuwe en belangrijke inzichten gegeven, het heeft me ook nog enthousiaster gemaakt voor de methode systemisch werken. In relatief korte tijd met weinig woorden toch zoveel rijker aan inzicht en ervaring, erg mooi en waardevol! (Tali Gross, trainer, adviseur)

Volgens mij is deze methode ook heel waardevol bij mensen die wat minder makkelijk vertellen omdat je ervaart in het systemisch werken en weinig woorden hoeft te gebruiken. (Corinne, trainer/adviseur)

Anurag has a very hospitable, carefull and precise way of working, which helped me to gain fundamental insight how to act best in my business consultancy projects.” (Rik, consultant)

Anurag heeft een mooie rustige manier van begeleiden waarbij zij zichtbaar aanwezig is, maar ook ruimte geeft aan de deelnemer voor zijn gevoel en beleving. Anurag communiceert helder over haar manier van werken en de voorwaarden die ze belangrijk vindt. Ze houdt contact met de deelnemers en leeft mee. Ze wekt vertrouwen op, is direct in haar communicatie en durft het proces te laten gebeuren. Tevens komt ze overtuigend over en laat ze zien dat ze inhoudelijk goed onderlegt is. Ze weet waar ze het over weet en voelt aan wat nodig is. (Marijke Spiekhout, trainer, consultant)

Ik heb genoten van je workshop. Duidelijk en op een prettige en rustige manier gebracht. Wij troffen het dat de mussen zowat van het dak vielen, maar desondanks zijn de kwartjes gevallen.Je humor biedt een warme toevoeging.Deze workshop gaat bij mij onder het “kopje” aanraders te boek.Dank je wel! (Carla Kovacs Counseling en Coaching).

Het waren zeker mooie dagen met bijzondere mensen. Dit is ook precies hoe ik deze dagen heb beleefd. Vooral het respect naar elkaar zonder oordelen en vooroordelen vond ik opvallend en bijzonder. Ik heb de afgelopen week gemerkt dat de training een enorme meerwaarde is in mijn werk. Kinderen die ouders tot wanhoop drijven en als je dan doorvraagt blijkt er geen enkele ordening in het gezinssysteem te zijn. Na een aantal dagen denken ouders dat ik kan goochelen als ik ze geadviseerd heb om de ordening in het gezin duidelijk neer te gaan zetten. Door jou training voel ik mij veel zekerder in het systemisch werken.
(Irma van Geemen, kindercoach).

Ik vond het een praktische cursus die mij precies gegeven heeft wat ik nodig had. Praktische tips en oefeningen en van alles wat. Ik kon overal aan snuffelen om dan voor mezelf uit te maken met welke werkvorm ik het liefste werk. Je hebt het ook ‘instapbaar’ gemaakt. je houdt het eenvoudig vergeleken bij alles wat er in de boeken staat. waardoor het minder zwaar wordt voor mij. Het is simpel en je kunt erop vertrouwen dat het zijn werk toch wel doet. De super-tip, Top-tip van de cursus was voor mij het opzoeken van het stille midden/ lege ruimte.
Door de opzet van je cursus kon ik vrijwel meteen aan de slag, zelfs na de eerste cursusdag had ik al genoeg om mijn eerste oefen-clienten mee te verbijsteren (of liever gezegd zichzelf te laten verbijsteren met inzichten).Je hebt heel veel ruimte voor ieder zijn inbreng (of wil om iets in te brengen) maar rond het ook heel mooi af als het niet meer relevant is of te langdraadig. Je waakt daardoor goed voor het tempo die er zo dus in blijft.
Als persoon ben je ook een heel prettige aanwezigheid. Je zit lekker in jezelf en hebt ook een hele vriendelijke open energie. Het is prettig om van jou informatie te ontvangen en begeleiding/aansturing te krijgen bij het uitvoeren van de oefeningen.
Ik ben erg blij en zeer tevreden over je cursus. (Eeke Helder, counsellor)

Het waren zeker mooie dagen met bijzondere mensen. Het heeft mij een kijkje leren nemen in de wereld van het systemisch werken.
Het was voor mij verassend, warm, open, stevig, vertrouwelijk en zeer proffesioneel. Zeker door jou leiding en jou rust. Je bent een doortastend vragensteller!
Mooi om te ervaren dat je in korte tijd een verbondenheid met elkaar kunt krijgen waardoor er veel moois ontstaat. Vooral het werken vanuit het lege midden is voor mij iets wat ik nog dagelijks probeer te doen. Het vragen stellen daaruit heeft mij in de praktijk al veel opgeleverd. Heb mij ook in de aanbevolen boeken gestort en zal het in mijn volgende intervisie met een aantal collega’s inzetten. Super motiverend dus.
Dit alles heeft mij een tool en een inzicht gegeven waar ik zeker mee verder ga en kan gaan in mijn werk als counseler en trainer .
Reuze bedankt en graag tot een volgende keer.(Marieke van Peet, counsellor en kindercoach)

Ik heb enorm genoten van de dagen in Amsterdam. Toen ik de formulieren invulde voor de ABvC voor de Permanente Educatiepunten, dacht ik; wouw wat hebben we veel gedaan en veel doorleefd. En dat terwijl het allemaal heel relaxed en gezellig eraan toe gaat. Chapeau voor jou!!! We komen elkaar vast nog wel eens tegen. Nogmaals bedankt voor prachtige workshop. (Merit Teunissen, counsellor).

Anurag is relaxed, rustig en komt heel snel tot de kern bij mensen. Ik ben echt geraakt door haar manier van werken (Eef, counsellor).

Ik vond het een heel inspirerende workshop. Ik heb nu veel zin om dit in praktijk te gaan brengen (Hanneke, coach).

‘Ik heb Anurag tijdens een interne training Organisatieopstellingen als heel sterk ervaren. Zij geeft ruimte en laat ondertussen niets liggen. Zij sluit aan en stelt grenzen. Zij heeft mij, beknopt, een helder beeld gegeven van Organisatieopstellingen. Waardevolle dagen!’ (Wim van Hout, senior trainer/adviseur Sales)

‘Een indrukwekkende ervaring in grote verbondenheid. Zorgvuldig, doortastend en respectvol begeleid.’ (Aafke de Vor, senior trainer/adviseur Management en Leidinggeven)

I have experienced her work at close distance. She works respectfully, with a lot of attention for human-detail. The results are both astonishing and practical. ” Top qualities: Great Results , Expert , High Integrity. (Joep de Munnik, trainer/adviseur)

I have exerienced Anurag as a well-educated and expert trainer. She managed to really get to the core of the needed training and showed the right expertise and knowledge to be an effective and inspiring trainer! She has a very unique and challenging approach in her sessions that build up to the best possible results!” Top qualities: Great Results, High Integrity, Creative. (Marina, accountmanager)

Anurag is een gepassioneerde professional met grote expertise op het gebied van Persoonlijke Inspiratie & Effectiviteit. Ik heb een opleiding Systemisch Werken gevolgd bij haar….met veel plezier en voor mij persoonlijk met groot resultaat! Anurag werkt vanuit rust, met persoonlijke aandacht, in contact en zonder oordeel waardoor ze in staat is om mensen te raken en inzichten te geven. Een mooie en waardevolle ervaring! (Marielle van der Linden, trainer/adviseur).

Systemisch coachen
Systemisch coachen aan tafel
deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Systemisch coachen aan tafel
Familieopstellingen systemisch werk
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster
familieopstelling opleiding mindfulenss en compassiecoach
Opleiding Systemisch coachen familieopstellingen

Meld je hier aan voor de Opleiding Systemisch Coachen en familieopstellingen

 

Data 6 daagse Systemisch coachen en familieopstellingen

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
CRKBO_Instelling
ABvC logo
RBCZ lid