Het team

 

De Academie voor Leven werkt uitsluitend met zeer ervaren en professionele opleiders

die hun passie in het vak delen zodat jij het beste uit jezelf haalt.

anurag-next-section-180

Opleiders van de Academie voor Leven

Deze professionals verzorgen de Opleidingen

 

Kies je eigen pad

Onze programma’s helpen je het optimale uit jezelf en je leven te halen. Rust en vrijheid ervaren en doen wat jij het allerliefste doet. Opdat jij iets waardevols gaat brengen in deze wereld. We helpen je te leven en werken met meer liefde, lef en leiderschap.

Anurag ten Klooster

mindfulness in communicatie

 

Anurag ten Klooster is de oprichter en hoofdopleider aan de Academie voor Leven.

Ze begeleidt studenten in het eerste, tweede en derde jaar van de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach en trainer en ACT coach en de Opleiding Systemisch Coachen.

In 2016 startte Anurag de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach. Sinds 2012 verzorgde ze bijscholingen voor Coaches en Counsellors en Trainers in Systemisch Coachen, Mindful coachen, Transactionele Analyse en Voice-dialogue. Hiervoor werkte ze 7 jaar als hoofddocent aan de Academie voor Coaching en Counselling en daarvoor 10 jaar bij het trainersbureau de Boertiengroep (nu NCOI).

In haar eerste werkjaren was ze werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, De Jellinek-reclassering met (drugsverslaafden), en werkte ze met uithuisgeplaatse kinderen en jongeren en als reisleider en buitensportinstructeur/teamcoach.

Anurag is moeder van drie kinderen, weduwe (vader van haar kinderen).

Voor al haar gevolgde opleidingen en referenties kan je onder deze link kijken:

 

Meike van Tilburg

mindfulness in organisaties Academie voor Leven

 

Meike begeleidt dagen in het eerste jaar van de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach en begeleidt het onderdeel Inquiry en Holding Space en Mindfulness in Organisaties van het derde jaar.

Meike begeleidt samen met Anurag de vijf daagse retraite.

Meike geeft supervisie aan tweede jaars studenten die door het VVM geaccrediteerd willen worden.

Meike is moeder van twee tieners, en levensgenieter. Haar liefde voor de natuur en beweging verweeft ze graag met haar werk.

Ze heeft na haar master Bedrijfskunde en Spaanse Letterkunde een aantal jaar als consultant in het bedrijfsleven gewerkt en is toen voor zichzelf begonnen als trainer/ coach.

Het begeleiden van mensen op het gebied van bewustwording is haar specialisme. Mindfulness en Compassie plus ACT zijn onderdelen die ze zowel aan particulieren als in het bedrijfsleven inzet. 

www.mindfulness-lessen.nl

Marjolein Beek

 

Marjolein begeleidt de Opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen samen met Anurag.

Ze begeleidt de tweedaagse Mindfulness bij Kinderen en Jongeren.

Marjolein is psycholoog, registercounselor en Mindfulness en Compassietrainer en is Systemisch opgeleid door Hylke Bonnema, Marianne Langemeijer en Stefanie Bussing en als natuurcoach bij Atma instituut.

Tevens opgeleid als kindercoach, kinderyogadocent en in EMDR, ACT en energetisch waarnemen.

Marjolein werkt in haar eigen praktijk met kinderen, jongeren en volwassenen.

Marjolein is moeder van drie kinderen.

www.marjoleinbeek.nl

 

Frank Hoes

Opleiding Socratisch coachen

Frank is hoofddocent van de Opleiding Socratisch Coachen. Samen met Anurag en Meike begeleidt hij de Opleiding Professioneel en Ondernemend Trainen en verzorgt het stuk ondernemen en samen met Anurag de trainersvaardigheden.

Frank Hoes is bijna 20 jaar werkzaam als trainer, adviseur, coach, docent voor maatschappelijke en publieke organisaties. Hij heeft Economie en Filosofie gestudeerd. Frank werkt het meest voor ervaren professionals, leidinggevenden, adviseurs en besturen uit sectoren welzijn, overheid en vrijwilligerswerk en is freelance docent aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (HBO voor fotografie en film). Frank coacht daarnaast beginnende zzp-ers/ ondernemers.

Frank is helder, open en to-the-point. Hij zorgt snel voor een veiligheid en vertrouwen in de groep. Frank is enthousiast, aanstekelijk en bevlogen en weet een sfeer te creëren waarin leren en plezier hand-in-hand gaan.  

Frank  is opgeleid als Socratisch gespreksleider en gebruikt de houding en vaardigheden uit het Socratisch Coachen intuïtief  in zijn trainingen en workshops en bij coaching en advies.

Naast diverse opleiding, heeft Frank ook de opleiding tot 'Mindfulnesstrainer en Coach' gevolgd en weet hij een mooie brug te maken tussen verschillende vormen van coachen.

Frank is vader van twee volwassen kinderen.

www.frankhoes.nl

 

anurag-inspiratiebijeenkomst-_0007_1 0 mindfulnesstrainingen 13,5X9 Still 9-10 kopie

Leven zoals jij wilt

Wanneer je een programma bij ons hebt gevolgd dan:

Gaat het je allemaal makkelijker af, leef en werk je moeitelozer

Ervaar je meer innerlijke rust en tevredenheid, geniet je meer van wat er nu is

Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren

Werk je creatiever, effectiever, met meer vertrouwen en focus

Help je jezelf en andere mensen gelukkiger te worden en minder ongemak/pijn te ervaren

Leef je een leven zoals jij wilt volledig, betekenisvol

anurag-next-section-180

Ervaringen

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

“Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen”

Over de Oprichter en hoofdopleider Anurag

Ik (Anurag, 52 jaar) ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner (de vader van mijn drie kinderen) zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help.

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vindt. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

Wil je meer over de achtergrond en ervaring van Anurag weten klik dan hier

anurag-closeup-500
anurag-next-section-180

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over een training of opleiding?

rbng
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
CRKBO_Instelling
ABvC logo