Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer

Deze opleiding verandert je leven positief

anurag-next-section-180


De opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer is door ex-studenten beoordeeld
met een gemiddeld cijfer van 8,7
De opleiding sinds 2016 al 61 keer verzorgd!
De volledige opleiding is erkend door de Vereniging voor Mindfulnesstrainers (VVM).
De Academie voor Leven heeft het NRTO keurmerk behaald
(Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Ondernemers kunnen de opleiding  aftrekken van de belasting als het bijdraagt aan de ontwikkeling in hun vak. Vraag ook of je werkgever de opleiding wil betalen.

Er starten binnenkort nieuwe live en online groepen, de data staan bijna onderaan deze pagina.

 De opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer is voor

Professionele begeleiders, coaches en counsellors, adviseurs, leerkrachten, ouders, hulpverleners, verpleegkundigen, welzijnswerkers, therapeuten, psychologen, masseurs, leidinggevenden, of mensen die in profitorganisaties meer mensgericht willen werken.

Kortom voor ieder die mindfulness en (zelf)compassie willen toepassen in het begeleiden
van volwassenen en/of kinderen individueel of in trainingen
en/of de opleiding puur voor eigen ontwikkeling willen doen.

Met deze Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer integreer je mindfulness en compassie in je werk en je leven.

Je kan deze opleiding ook puur voor je eigen ontwikkeling doen.

En (als je wilt) kan je je eigen praktijk starten waarin je mensen met mindfulness en compassie begeleid. Je leert in de opleiding wat daarvoor nodig is.

In de opleiding leer je het in je huidige werk en leven voor jezelf en voor de mensen/kinderen waarmee je werkt en/of leeft op eigen manier toe te passen en te integreren.

Met deze opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer geef je een cadeau aan jezelf,
waar je de rest van je leven van profiteert.

Introductie opleiding
 

 

Deelnemers over de opleiding

 
Na de opleiding Mindfulness en Compassie Coach / Trainer

 • Ervaar je meer innerlijke rust.
 • Weet je je aandacht beter te richten op het Nu, kan je je beter concentreren.
 • Is er meer ruimte om je creatiever, effectiever en vanuit vertrouwen te werken.
 • Durf je beslissingen vanuit je hart te nemen, zonder je denken/intelligentie opzij te hoeven zetten.
 • Kan je effectief omgaan met spanning, stress, onzekerheid en druk.
 • Is je flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen versterkt.
 • Durf je te doen in werk en leven wat bij jou past, trouw aan jezelf te zijn, en zichtbaar te zijn. Lef, leiderschap en liefde.
 • Heb je de technieken en oefeningen geleerd om mensen te begeleiden met mindfulness en compassie.
 • Kan je mensen helpen mindful en met zelfcompassie met eigen gedachten, onprettige gevoelens en lichamelijk ongemakken om te gaan, waardoor je hen helpt meer rust en vrijheid te ervaren.
 • Kan je mensen leren om stress te herkennen en te voorkomen.
 • Help je mensen (en jezelf) beter om te gaan met lastige situaties, daarin beter naar eigen grenzen te luisteren en deze te uiten, maar ook om veerkrachtiger en flexibeler om te gaan met veranderingen.
 • Leer je gewoontepatronen die instand worden gehouden door de doe-modus en niet acceptatie, te herkennen en bewust bij te sturen.
 • Herken je waar mensen vanuit het jaag- en gevaarsysteem functioneren en zo altijd 'aan staan', en kan je helpen het zorgsysteem te activeren (echt ontspannen en herstellen).
 • Kan je mensen helpen meer acceptatie en mildheid te ontwikkelen naar zichzelf.
 • Kan je mensen helpen meer geluk en minder lijden te ervaren.
 • Sta je zelf bewuster en met meer aandacht in het leven.
 • Na de Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer kan je je eigen praktijk starten en mensen van daaruit te begeleiden, individueel of in trainingen (of want dit is niet ieders ambitie van de mensen die meedoen) gebruik en integreer je dit in je huidige werk en leven.

Praktische informatie


Accreditatie

De opleiding tot Mindfulness en Compassie Coach en Trainer is geaccrediteerd door het VVM (vereniging voor Mindfulnesstrainers, 1e en 2e jaar), het ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselors) met 50 PE punten. Door het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) is deze opleiding geaccrediteerd met 48 PE punten. Door de SKJ  (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) is de opleiding geaccrediteerd met 82 punten.
Andere accreditatie volgt en wanneer je er PE punten voor wilt kan je dat vaak ook zelf aanvragen bij je beroepsvereniging. De opleiding dagen van het eerste jaar bestaan uit 52 contacturen.

Na het volgen van het eerste jaar kan je mensen coachen (of kleine groep begeleiden)
met Mindfulness en Compassie.

Wanneer je nog weinig trainerservaring hebt en je wilt de Mindfulnesstraining aan een grotere groep gaan geven, dan kan je doorgaan en meedoen aan de vier of acht dagen van het tweede jaar (je kan na het eerste jaar bekijken of je dit wilt).

Als je wilt aantonen dat je professioneel met mindfulness werkt kan je je aansluiten bij de Vereniging voor Mindfulness.

Na het volgen van het eerste en tweede jaar van de opleiding voldoe je aan de 16 dagen/104 uur contacturen scholingseis voor mindfulnesstrainers van het VVM (Vereniging voor Mindfulnesstrainers).
Naast dat werkgevers steeds vaker om certificering vragen, betekent dit zodra aan de alle eisen van het VVM voldoet een aantal zorgverzekeraars*, de door jou gegeven mindfulnesstraining voor een deel vergoeden.

(*laatste info: VGZ, Aevitae, IZA, IZZ, Umc, United Consumers, Univé, de Zilveren Kruis, Pro-life)

Als je door het VVM vereiste onderdelen nog niet gedaan hebt kan je binnen de Academie ook een 5 daagse retraite of twee keer 2,5 daagse retraite volgen, supervisie ontvangen en ook de basismindfulnesstraining volgen.

Je kan bij het VVM (Vereniging voor Mindfulnesstrainers) dan certificering voor Specialist Mindfulness Professional aanvragen.

De Academie voor Leven heeft het NRTO keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

De opleidingen van de Academie voor Leven/Miraconsult staat geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit betekent dat deze opleiding BTW vrij gesteld is.

Miraconsult - Academie voor Leven voldoet aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

De opleiders zijn geregistreerd categorie 1 lid van de Vereniging voor Mindfulnesstrainers Belgie Nederland (VMBN). En tevens geregistreerd professional lid bij de Vereniging voor Mindfulnesstrainers (VVM).

nrto mindfulness opleiding

Niveau, oefenen, certificaat

Het niveau van de Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer is HBO. Daarom is een opleiding óf werkervaring op hbo niveau wenselijk.
Heb je MBO gedaan en werkervaring op HBO of ben je zelfstandige ondernemer, dan ben je ook welkom. Levenservaring of werkervaring of opleiding zijn even belangrijk. Je mag altijd even contact opnemen bij twijfel.

Naast de opleidingsdagen wordt gevraagd de oefeningen thuis te doen en het werkboek te lezen. Dit kost ongeveer 2 á 3 uur per week.
In de opleiding wordt er met elkaar geoefend, je mag dat thuis ook doen, echter dit is niet verplicht.

Na de opleiding krijg je een certificaat en kan je zelf aan de slag met de begeleiding van mensen met mindfulness en compassie.

Lesdagen

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur (plus online oefenen). Of uit een online/live combinatie van 4 dagen live en de rest online. Kijk hieronder bij de data.

Locatie

De dagen vinden op IJburg in Amsterdam plaats of in Amsterdam Noord. Locatie Jan Olphert Vaillantlaan en Locatie Wijkergouw 12 liggen beide vlak aan de oostzijde van Amsterdam en vlakbij de A10, A9 en A1, makkelijk met auto en tram te bereiken en voldoende parkeermogelijkheden. Met de tram of bus is het 20 minuten rechtstreeks vanaf CS.

Investering

De investering in de 7 daagse opleiding Mindfulness en Compassiecoach/trainer is 1325 euro.
De opleidingsvariant die uit 4 live dagen bestaat en 15 online lessen kost 1190 euro.

Voor particulieren die van een minimum inkomen leven kunnen korting vragen, stuur daarvoor een mail.

Als je een eigen bedrijf/praktijk hebt kan je de kosten voor de opleiding aftrekken. De opleiding kost daardoor gemiddeld 37% minder.

Informeer even bij je werkgever want in veel CAO's staat dat je recht hebt op een loopbaan- of opleidingsbudget, (bijvoorbeeld het LBB in de CAO Welzijn), of vaak wordt daar maar 20% van gebruikt binnen een organisatie omdat werknemers er niet vanaf weten.
Meerdere werkgevers hebben de opleiding van de Academie voor Leven al betaald, omdat het bijdraagt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en het ook als preventie kan worden ingezet of omdat een werknemer van burn out aan het herstellen was. De Academie heeft het NRTO Keurmerk en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Dit is het bedrag voor de lesdagen, inclusief een uitgebreid werkboek, alle oefeningen uitgeschreven om direct toe te passen en 44 oefeningen voor volwassenen en kinderen op mp3, en koffie en thee. Je krijgt een certificaat na afloop en kan starten met mensen begeleiden met mindfulness en compassie.

Wil je heel graag meedoen, maar kan je het bedrag niet (in een keer) betalen. Je kan de opleiding ook in drie tot vijf termijnen betalen. Geef dit aan bij je aanmelding op de vragenlijst die je daarna krijgt.

Open dag

De laatste open dag was via een Zoom meeting, de opname hiervan kan je vinden bij de data  bijna onderaan de pagina. Mail gerust als je vragen hebt.

anurag-next-section-180
nrto mindfulness opleiding
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
RBCZ lid
ABvC logo
anurag-mindfulness-liefde-leiderschap-lef-zelfcompassie

Volledig leven

Met Mindfulness en Zelfcompassie:

Gaat het je allemaal makkelijker af, leef en werk je moeitelozer

Ervaar je meer innerlijke rust en tevredenheid, geniet je meer van wat er nu is

Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren

Werk je creatiever, effectiever, met meer vertrouwen en focus

Help je jezelf en andere mensen gelukkiger te worden en minder ongemak/pijn te ervaren

Leef je een leven zoals jij wilt volledig, betekenisvol

anurag-next-section-180

Inhoud opleiding
Mindfulness en Compassie Coach / Trainer

Dag 1 en 2 Mindfulness

Wat is Mindfulness
Achtergrond van MBSR en MBCT
Het belichamen van Mindfulness
Hoe train je je aandacht, in het hier en Nu zijn
Automatisch en gewoonte patronen
Mindful omgaan met gedachten, onprettige gevoelens en lichamelijk ongemak
Handelen vanuit acceptatie en keuzevrijheid en mildheid
Mindful exposure techniek en bereidheid
Cognitieve oefeningen - omgaan met belemmerende gedachten
Diverse mindfulness oefeningen zoals de bodyscan, zitmeditatie, yogaoefeningen
Het geven van verschillende mindfulnessoefeningen in een individuele en training/groepsetting
Oefenen met inquiry in een sessie mindfulness
Mindfulness bij volwassenen en bij kinderen

Dag 3 en 4 Mindfulness en Zelf compassie als coachmiddel

Vervolg oefenen met
Mindfulness:
Goed voor jezelf zorgen
Plan van aanpak bij eerste signalen van terugval
Waar krijg je energie van, wat kost energie
Stevigheid en stabiliteit in jezelf
Geleide meditaties
Compassie theorie en oefenen:
Het ontwikkelen van de compassiemodus in jezelf
Veilig voelen in jezelf
Theorie over de werking van de hersenen
De emotieregulatiesystemen:
Gevaar, jaag en zorg/kalmeringssysteem (werking van ons brein)

Dag 5 Het mindful coachingsgesprek

Het intake en coachingsgesprek voeren en welke mindfulness en compassie
oefeningen met klanten doen
Verdieping van de inquiry bij mindfulnessoefeningen
Op een mindfulness manier coachen en trainen, de eigen belichaming van mindfulness
De innerlijke criticus temmen met methoden uit de Voice Dialogue

Dag 6 en 7 Compassie vervolg

Vriendelijkheid, compassie, medevreugde, gelijkmoedigheid
Acceptatie en dankbaarheid
Mildheidsmeditatie
Verlangen, schuld, schaamte,
Vergeving
Thuiskomen bij jezelf, je basis, vertrouwen, je stabiliteit
Mindfulness bij verlies en rouw
Inquiry gesprek

Online of live in groepjes

Mindfulnessbeoefening in stilte (stiltemiddag)
Verdere mindfulness en compassie beoefening

Opleiding Mindfulnesstrainer en Compassiecoach
Jaar groep Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Mindfulness Holistisch Systemisch Coachen Opleiding
Afgestudeerden van de Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Online Opleiding Mindfulness en Compassiecoach
 • In de afgelopen jaren heeft Anurag meer dan 4000 mensen en kinderen geholpen in trainingen 'Mindfulness en Zelf compassie'.
  Meer dan 600 mensen (55 groepen) hebben de opleiding Mindfulness en Compassie Coach / Trainer reeds met succes afgerond. Het gemiddelde cijfer waarmee de opleiding en de opleider wordt geëvalueerd is 8,7!
 • Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness en Zelfcompassie een zeer effectief hulpmiddel is! Mindfulness heeft blijvende invloed in de rest van je leven.
 • Door bewuste aandacht te ontwikkelen voor jezelf en anderen neemt je vermogen om met stress en spanning om te gaan toe.
 • Het is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness in je hersenen positieve veranderingen teweegbrengt. Op de hippocampus (leren en het geheugen) en de amygdala (positieve afname van gevoelens, angst en stress) en in de hersenstructuren die geassocieerd worden met zelfbewustzijn, compassie en introspectie.
 • Mindfulness en Compassie zijn een effectieve middelen in het verminderen van burnout en depressie en het vergroten van flexibliteit, aanpassingsvermogen, welzijn en emotionele stabiliteit. Wanneer je je met Mindfulness traint heeft dit een gunstig werking op je bloeddruk, hartslag en cortisolspiegel en op de immuunrespons.
deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Lunch laatste dag Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer

“Het beste cadeau dat je iemand kan geven is je volledige aanwezigheid, er helemaal zijn voor iemand”

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

Meld je hier aan
voor de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach

 

Alle data opleidingen (klik op het + teken voor alle dagen)

Klik op de '+' voor alle data van die groep

Oprichter en Opleider Anurag ten Klooster

Ik (Anurag, 53 jaar) ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner (de vader van mijn drie kinderen) zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help.

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vind. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

Wil je meer over mijn achtergrond, CV en ervaring weten
klik dan hier

 

 

anurag-closeup-500
anurag-next-section-180

Deelnemers over de opleiding
 Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over de opleiding?