.

.

Mindfulness en Compassiecoach en trainer

Tweede jaar opleiding

anurag-next-section-180

 


Tweede jaar Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer

In acht dagen je vaardigheden verstevigen en verdiepen

Voor mensen die het eerste jaar van de opleiding tot Mindfulness en Compassiecoach/trainer hebben afgerond.
(of mensen die elders zijn opgeleid tot Mindfulness en Compassietrainer)

Is deze vervolg training.

Wil je je verder professionaliseren als coach of trainer
en ben je op zoek naar verdieping voor jezelf?

Ben je er (weer) bij?

Het worden bijzondere dagen, waarin je verder kunt groeien als mens en in je rol als coach én trainer.

Inhoud van de 8 dagen

Mindfulness-trainersvaardigheden

In deze vier dagen ga je benodigde mindfulnesstrainersvaardigheden verdiepen. We gaan alle acht mindfulnessbijeenkomsten (MBSR met uit MBCT aangevulde oefeningen) theoretisch en met oefeningen leren over te dragen. En je eigen mindfulness meer te belichamen. De leerstof is verdiepend en aanvullend.

Je krijgt supervisie op het begeleiden individueel (inquiry) en de mindfulness en meditatieoefeningen die je doet met de groep. Je traint je vaardigheden in het groepen begeleiden met mindfulness. Je leert wat je wanneer doet, in workshops en trainingen.

Anurag heeft 25 jaar ervaring als opleider en trainer, ze gaat alle kennis met je delen.

Je leert over groepsdynamica, en hoe je leerdoelen maakt en een leerklimaat schept (hoe ga je met groepen om, zorg je voor het maximale leereffect maar ook wat geef je ruimte wanneer en wanneer niet). We kijken met elkaar op meta niveau naar de groeps en individuele processen.

Na deze vier dagen heb je een mooie basis om mindfulnesstrainingen te kunnen geven.

 Acceptance Commitment Training en Mindfulness basishouding

In deze vier dagen leer je je coachings en trainingsvaardigheden aanscherpen,
met gespreksoefeningen uit de ACT en vanuit je mindful basis houding.
Een mooie training waaruit je veel zelfinzicht zult halen.

ACT is een waardevolle aanvulling op mindfulness, het geeft een heldere uitleg hoe je omgaan met ongemakkelijke gevoelens en gedachten en heeft krachtige oefeningen. ACT is een manier van leven, waardegericht leven. Je staat niet alleen stil bij wat je echt belangrijk vindt in je leven, je neemt ook echt actie. Ondanks angsten en ongemakken leef je het leven wat jij wilt!

ACT is een manier van leven, en een behandelmethode, 3e generatie gedragstherapie. Het is een goede aanvullende methode, waarmee je je mindfulness en compassiebeoefening versterkt en die makkelijk te integreren is in training en coaching.

Met de ACT oefeningen en theoretische kennis kan je nog duidelijker en overtuigender uitleggen hoe de processen in ons werken en tevens geeft dit ook een verdieping in je eigen mindfulness en compassie beoefening.

ACT geeft een heldere leidraad hoe 1 op 1 sessies of trainingsessies vorm te geven, aangevuld met mindfulness en compassie oefeningen.

Bij ACT is een model ontwikkeld dat de leidraad is in deze dagen.
Het gaat hierbij om 3 aspecten:

Het echt laten ervaren van wat niet werkt bij mensen (controle, fusie, identificeren);

Het ontdekken van alternatieven, hoe kan je een bijvoorbeeld een andere kleur aan je gedachten en gevoelens geven waardoor je er niet meer zo door beïnvloed wordt; hoe kan je jezelf minder identificeren met wie je moet of niet mag zijn;

Ervaren hoe ACT werkt (bijvoorbeeld acceptatie, bereidheid, defusie, mindfulness, compassie, waardegericht werken).

De motivatie tot verandering komt uit het helder krijgen van je waarden, dat wat jij belangrijk vindt, wie jij bent. Van daaruit ben je bereid alle tegenslagen, ongemakken en angsten te ontmoeten. Je laat je er niet meer door tegenhouden.
ACT is actiegericht, je gaat echt doen, het helpt je te leven volgens je waarden en dappere acties te ondernemen.

 

Na het volgen van het eerste en tweede jaar voldoe je aan de opleidingsdagen die verreist zijn om je aan te melden bij het VVM

Kijk even op de website van het VVM (Vereniging voor Mindfulnesstrainers) voor de verdere eisen (retraite, supervisie e.d.) om toegelaten te worden. 

Na het volgen van het tweede jaar, kan je je aanmelden voor de speciale pagina waarop Mindfulness en Compassiecoaches gepromoot worden, zie bovenaan de pagina.

 

Reacties op het tweede jaar:

Het waren zeer leerzame dagen. Het was verfrissend en ik heb voor mijn gevoel nu meer handvatten gekregen om ook daadwerkelijk de cursus te geven. Kan nu ook beter onderbouwen wat de functie van de oefeningen is en aanvullende informatie geven over bijv. Mindfulness. Ook de tips op de veelvoorkomende vragen die uit een groep kunnen komen zijn handig. De stof ter voorbereiding is pittig qua hoeveelheid, daarom is het fijn dat er een langere tijd tussen de dagen zit. Aan de andere kant voelt het soms ook wel erg lang en zou mijn behoefte zijn om ze wat sneller achter elkaar te hebben. 

Ben heel blij dat ik deze vervolg dagen heb gevolgd, het heeft mij weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben zeer tevreden over de dagen en zou het aanraden deze te volgen als aanvulling op de eerste.  - Wendy V.-

Het was heel ondersteunend om het hele programma nogmaals door te laten en te verdiepen. Vooral in te zoomen op hoe leg je dingen uit door een goede instructie te geven en te reflecteren op vragen die bij een groep leven, is heel waardevol.Wat ik geleerd heb is het verdiepen van mijn eigen trainersvaardigheden en daar meer vertrouwen in te krijgen. - Alice Kieboom -

Ik vond de vervolg dagen zeker zeer zinvol omdat er meer van ons werd gevraagd en omdat we meer gekeken hebben naar onze rol als trainer. Daarnaast blijft is ook fijn om te zien hoe een ieder gegroeid is in MF, incl ikzelf. Kortom fijne dagen!I k vind syllabus rond de theorie helder en het gebruikte boek heel goed.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet zoveel aanmerkingen. Ik vind het een fijne locatie, de sfeer is ontspannen, iedereen komt tot z'n recht, heldere uitleg maar ook steun. Dus gewoon  goed, Ga zo door! TOP -Imelda Westerhof

 

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster

Meld je hier aan voor
module 1 en 2 van het tweede jaar

Data tweede jaar

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

logo-rbcz
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
ABvC logo