Mindfulness en Compassie en ACT coach en trainer

Deze opleiding verandert je leven positief

anurag-next-section-180

 


Tweede jaar Opleiding Mindfulness en Compassie en ACT Coach en Trainer

In acht dagen je vaardigheden verstevigen en verdiepen

Ondernemers kunnen de opleiding in hun vakgebied aftrekken van de belasting. Vraag ook of je werkgever de opleiding wil betalen.

Voor mensen die het eerste jaar van de opleiding tot Mindfulness en Compassiecoach/trainer hebben afgerond.
(of mensen die elders zijn opgeleid tot Mindfulnesstrainer) en professioneel Mindfulness willen aanbieden. En voor wie zich wil aanmelden bij het VVM (Vereniging voor Mindfulnesstrainers).

Is deze vervolg training.

Wil je je verder professionaliseren als coach of trainer
en ben je op zoek naar verdieping voor jezelf?

Ben je er (weer) bij?

Het worden bijzondere dagen, waarin je verder kunt groeien als mens en in je rol als coach én trainer.

Inhoud van de 8 dagen

Mindfulness-trainersvaardigheden

In deze vier dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur ga je benodigde mindfulnesstrainers-vaardigheden verdiepen. We gaan alle acht mindfulnessbijeenkomsten (MBSR met uit MBCT aangevulde oefeningen) theoretisch en met oefeningen leren over te dragen. En je eigen mindfulness meer te belichamen. De leerstof is verdiepend en aanvullend.

Per dag worden twee bijeenkomsten van de acht bijeenkomsten theoretisch besproken en wordt geoefend met uitleg geven, toelichting geven op en introduceren van oefeningen, hoe inhoudelijk en met oog voor het groepsproces te reageren op vragen uit de groep, worden theoretisch verdiepende stof en vragen doorgenomen en oefen je in groepjes of met de hele groep de bijbehorende mindfulnessoefeningen.

Je krijgt supervisie op het begeleiden individueel (inquiry) en de mindfulness en meditatieoefeningen die je doet met de groep. Je traint je vaardigheden in het groepen begeleiden met mindfulness. Je leert wat je wanneer doet, in workshops en trainingen.

De Opleider Anurag heeft 25 jaar ervaring als opleider en trainer, ze gaat alle kennis met je delen.

Je leert over groepsdynamica, en hoe je leerdoelen maakt en een leerklimaat schept (hoe ga je met groepen om, zorg je voor het maximale leereffect maar ook wat geef je ruimte wanneer en wanneer niet). We kijken met elkaar op meta niveau naar de groeps en individuele processen.

Na deze vier dagen heb je een stevige basis en alle tools om mindfulnesstrainingen te kunnen geven.

 Acceptance Commitment Training en Mindfulness basishouding

In deze vier dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur leer je je coachings en trainingsvaardigheden aanscherpen, met gespreksoefeningen uit de ACT en vanuit je mindful basis houding.
Een mooie training waaruit je veel zelfinzicht zult halen.

ACT is een waardevolle aanvulling op mindfulness, het geeft een heldere uitleg hoe je omgaan met ongemakkelijke gevoelens en gedachten en heeft krachtige oefeningen. ACT is een manier van leven, waardegericht leven. Je staat niet alleen stil bij wat je echt belangrijk vindt in je leven, je neemt ook echt actie. Ondanks angsten en ongemakken leef je het leven wat jij wilt!

ACT is een manier van leven, en een behandelmethode, 3e generatie gedragstherapie. Het is een goede aanvullende methode, waarmee je je mindfulness en compassiebeoefening versterkt en die makkelijk te integreren is in training en coaching.

Met de ACT oefeningen en theoretische kennis kan je nog duidelijker en overtuigender uitleggen hoe de processen in ons werken en tevens geeft dit ook een verdieping in je eigen mindfulness en compassie beoefening.

ACT geeft een heldere leidraad hoe 1 op 1 sessies of trainingsessies vorm te geven, aangevuld met mindfulness en compassie oefeningen.

Bij ACT is een model ontwikkeld dat de leidraad is in deze dagen.
Het gaat hierbij om 3 aspecten:

Het echt laten ervaren van wat niet werkt bij mensen (controle, fusie, identificeren);

Het ontdekken van alternatieven, hoe kan je een bijvoorbeeld een andere kleur aan je gedachten en gevoelens geven waardoor je er niet meer zo door beïnvloed wordt; hoe kan je jezelf minder identificeren met wie je moet of niet mag zijn;

Ervaren hoe ACT werkt (bijvoorbeeld acceptatie, bereidheid, defusie, mindfulness, compassie, waardegericht werken).

De motivatie tot verandering komt uit het helder krijgen van je waarden, dat wat jij belangrijk vindt, wie jij bent. Van daaruit ben je bereid alle tegenslagen, ongemakken en angsten te ontmoeten. Je laat je er niet meer door tegenhouden.
ACT is actiegericht, je gaat echt doen, het helpt je te leven volgens je waarden en dappere acties te ondernemen.

Bij opgave van het tweede jaar krijg je een lijst met aan te schaffen boeken en te lezen artikelen en de vragen met betrekking tot mindful trainersschap die je in het tweede jaar mag beantwoorden en inleveren teneinde je certificaat te behalen. 

Literatuurlijst (wordt toegelicht bij aanmelding):
Time to ACT - Gijs Jansen/Tim Batink
Mindfulness en cognitieve therapie - Zindel V. Segal/J.Mark G. Williams/Johan D.Teasdale
Handboek meditatief ontspannen - Jon Kabat-Zinn
Mindfulness Werkboek - David Dewulf

 

Na het volgen van het eerste en tweede jaar voldoe je aan de opleidingsuren die vereist zijn om je aan te melden bij het VVM.

Kijk even op de website van het VVM (Vereniging voor Mindfulnesstrainers) voor de verdere eisen (retraite, supervisie e.d.) om gecertificeerd Mindfulnesstrainer en coach te worden. 

Na het volgen van het tweede jaar, kan je je aanmelden voor de speciale pagina waarop Mindfulness en Compassiecoaches gepromoot worden, zie bovenaan de pagina.

 

Reacties op het tweede jaar:

Anurag is een zeer ervaren trainer. Ze belichaamd mindfulness als geen ander en brengt dit ook over op de groep. Haar lessen zijn helder, praktisch en informatief. Het tweede jaar is zeker een aanrader en een waardevol vervolg op het eerste jaar. Naast het geven van uitleg en praktijkvoorbeelden laat Anurag je ter plekke ook al veel oefenen. Hierdoor integreert het gelijk in je systeem en krijg je nog meer vertrouwen in je eigen trainerschap. Door de diversiteit in de groepen leer je al met veel verschillende mensen werken en oefenen. Dit geeft een mooie basis. Naast 4 volle dagen mindfulness zitten er ook 4 dagen ACT theorie in deze opleiding. Dit was voor mij de absolute bonus. ACT sluit heel mooi aan op mindfulness. Ik ben nu ook in staat om ook de ACT toen te passen in mijn behandelingen. Een prachtige aanvulling. Ik zou dit tweede jaar zeker aanraden bovenop het eerste jaar. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd kinder en jongeren trainer mindfulness. De keuze voor Anurag om daar de MBCT opleiding te volgen was voor mij vrij snel gemaakt. De verdieping in je trainerschap, de ACT en de mogelijkheid om je aan te sluiten bij beroepsvereniging VVM zijn voor mij een enorme meerwaarde. Ook de 'verplichte' vipassana retraite, voor toegang tot de VVM, biedt Anurag aan. Mooi traject!

Marjolein Beek, psycholoog, counselor

Een goede verdieping op het eerste jaar. Ik ga nu vol zelfvertrouwen een mindfulnesstraining geven.

- Diny van der Veen, leerkracht en kindermindfulnesstrainer-

Het 2e leerjaar Mindfulness trainer en coach bij Anurag heeft mij meer diepgang en stevigheid geboden om daadwerkelijk mindfulness trainingen te gaan verzorgen. De geboden lesstof, de verdiepende literatuur en de les bijeenkomsten vormen samen een stevig fundament. Vooral de aanvulling tot compassie coach en ook de module ACT hebben daar zeker aan bijgedragen. Anurag is zeer kundig en bovendien plezierig in haar overdracht. Ze neemt je mee in praktijkvoorbeelden en voorziet je in praktische en zinvolle feedback. Dit 2e jaar is echt een aanrader!

- Maarten Emmelkamp -

Het waren zeer leerzame dagen. Het was verfrissend en ik heb voor mijn gevoel nu meer handvatten gekregen om ook daadwerkelijk de cursus te geven. Kan nu ook beter onderbouwen wat de functie van de oefeningen is en aanvullende informatie geven over bijv. Mindfulness. Ook de tips op de veelvoorkomende vragen die uit een groep kunnen komen zijn handig. De stof ter voorbereiding is veel, daarom is het fijn dat er een langere tijd tussen de dagen zit. Aan de andere kant voelt het soms ook wel erg lang en zou mijn behoefte zijn om ze wat sneller achter elkaar te hebben. 

Ben heel blij dat ik deze vervolg dagen heb gevolgd, het heeft mij weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben zeer tevreden over de dagen en zou het aanraden deze te volgen als aanvulling op de eerste.


- Wendy V.-

Ik heb erg veel geleerd van de opleiding, door in de groep te oefenen ben ik beter geworden in het spreken voor de groep en ben ik zekerder geworden. Door de rustige manier van lesgeven van Anurag kwamen al de oefeningen en opdrachten rustig op mij af. Ik vond het een hele fijne opleiding en Anurag een perfecte trainer.

-Anja-


Ik kijk met heel veel plezier terug op het afgelopen jaar. Door de opleiding heb ik geleerd dat de 8 weekse Mindfulness training enorm goed in elkaar zit. Ik begrijp de inhoud en de opbouw van de training nu veel beter en zie de waarde ervan nog veel meer in. Ik gun eigenlijk iedereen een 8 weekse Mindfulness training en het integreren ervan in hun leven. Het maakt het leven zoveel begrijpelijker en waardevoller.

-Geja-

De te voren te lezen literatuur gaf veel zeer nuttige achtergrond info , wat ik als erg fijn ervaren heb. De opleiding was een cadeautje aan mijzelf en heeft mij ook tools gegeven om in mijn huidige werk verder mee te gaan. Ook ben ik voornemend om een Mindfulnesscoachingspraktijk op te zetten samen met mijn zoon. Wat is als zeer waardevol ervaar. Anurag, dank voor je begeleiding, we zien elkaar vast weer bij een vervolg opleiding.

- Simone -

Het was heel ondersteunend om het hele programma nogmaals door te laten en te verdiepen. Vooral in te zoomen op hoe leg je dingen uit door een goede instructie te geven en te reflecteren op vragen die bij een groep leven, is heel waardevol.Wat ik geleerd heb is het verdiepen van mijn eigen trainersvaardigheden en daar meer vertrouwen in te krijgen.

- Alice Kieboom, coach/trainer -

Ik vond de vervolg dagen zeker zeer zinvol omdat er meer van ons werd gevraagd en omdat we meer gekeken hebben naar onze rol als trainer. Daarnaast blijft is ook fijn om te zien hoe een ieder gegroeid is in MF, incl ikzelf. Kortom fijne dagen!I k vind syllabus rond de theorie helder en het gebruikte boek heel goed.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet zoveel aanmerkingen. Ik vind het een fijne locatie, de sfeer is ontspannen, iedereen komt tot z'n recht, heldere uitleg maar ook steun. Dus gewoon  goed, Ga zo door! TOP

- Imelda Westerhof, programma manager/senior manager -

Helder en duidelijk legt Anurag alles uit en geeft veel ruimte om te oefenen. Ze is aanwezig waar nodig maar dringt zich niet op. Kortom zeer fijne omgeving om Mindfulness en Compassie te beoefenen met een docent die Mindfulness en Compassie ook zeer zeker zelf belichaamt! Dank Anurag voor de zeer leerzame en mooie Opleiding(en)!

- anoniem -

Zeer waardevolle training waarbij je veel over jezelf en mindfulness trainen leert. Dit tweede jaar geeft verdieping op het eerste jaar wat ik gevolgd heb. Wel veel literatuur wat je moet lezen maar dit is door Anurag gedoseerd per les. Anurag is een hele fijne en rustige trainer. Is kundig en begripvol en geeft les op haar eigen fijne manier. De opleiding geeft je handvatten om met jezelf en met anderen aan de slag te gaan met mindfulness.
- anoniem -

 

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster

Meld je hier aan voor
module 1 en 2 van het tweede jaar

 

Data tweede jaar

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
RBCZ lid
ABvC logo