Mindfulness Yin Yoga Retraite

.

 

Mindfulness Yin Yoga Stadsretraite

Deze 2,5 daagse kan door ieder gevolgd worden met enige meditatie ervaring

en is geschikt voor mindfulnesstrainers in opleiding en afgestudeerd

en voldoet aan de eisen voor certificering als Mindfulnesstrainer bij het VVM

Een 2,5 dag durende mindfulness yin yoga stadsretraite om je mindfulnessbeoefening te versterken en verdiepen, met daaraan ondersteunde yin yoga oefeningen. De structuur in het dagschema is zoals in Vipassana retraites.  Door deze opbouw is deze mindfulness yin yoga retraite een prachtige manier om inzicht in eigen automatische patronen te krijgen en daar bewuste keuzes in te maken, en in alles wat komt en gaat. Door afwisselend zit-, loopmeditaties en yin yoga te doen, uit te wisselen in 2-tal en te oefenen met accepteren wat er is, krijg je inzicht in je eigen patronen en neigingen en leer je daar bewust op te reageren in plaats vanuit verlangen, afkeer, onrust, twijfel, slaperigheid en oude gedragspatronen. Je oefent in concentratie, acceptatie, mildheid, naar (de grenzen van) je lichaam te luisteren, compassievol naar jezelf te zijn, met aandacht te reageren op onrust en stress, angst, verdriet en boosheid.
Je vergroot je veerkracht en draagkracht.
Je komt meer in contact met je wijsheid en je vertrouwen en doordat je meer met je aandacht in het NU bent in plaats van in gedachten afdwaalt, ervaart het nu vollediger en kan je je beter concentreren.

Doordat we deze dagen van de mindfulness yin yoga stadsretraite in stilte doorbrengen leer je te vertragen en goed naar jezelf te luisteren. Er ontstaat ruimte voor dat wat je nodig hebt.

De dagen hebben een vast ritme en bestaan steeds afwisselend uit zitmeditaties, loopmeditaties,  yin yoga en dialogen en teachings.

Soms is stilte wennen of kan het confronterend zijn maar als je je erin kan laten zakken, is het heel krachtig. Het maakt ruimte om rust, kracht, balans, tevreden en plezier in onszelf te ontdekken. Stilte helpt om alles even los te laten. Gewoon even te zijn met jezelf – en met anderen – zonder dat er iets hoeft.
In stilte komt er ruimte om te luisteren naar wat er aanwezig is, en wat aandacht vraagt in jezelf, en om mild, compassievol naar jezelf te zijn.

Aan het begin van deze dagen, en aan het einde is er ruimte om uit te wisselen en vragen te stellen.

Het programma van de mindfulness yin yoga stadsretraite duurt van vrijdag 19.00 uur tot zondag 16/17.00 uur (tijden onder voorbehoud en afhankelijk van locatie voorwaarden)

De eerste avond starten we met de instructie en verwelkoming. Daarna gaan we met de eerste meditatie de stilte in.  We starten de tweede dag om 9.00 uur en sluiten om 20.00 uur af.

De stadsretraite wordt begeleid door Anurag ten Klooster, categorie 1 mindfulnesstrainer met meer dan 14 jaar ervaring.

Na afloop van de retraite krijg je een bewijs van deelname.

Wanneer je je wilt certificeren bij het VVM of VMBN als mindfulnesstrainer is de retraite een vereiste (je dient dan 2 retraites van 2,5 dag te doen).

Je kan er voor kiezen dus om deze en de 2,5 dag retraite die in april komt te doen en dan voldoe je. Deelnemers van deze groep hebben voorrang bij de volgende in maart.

 

Data: 4-6 oktober 2024 (er is nog plek voor 4 mensen)

Locatie: De Meditatietuin

in het mooiste park van Amsterdam, het Amstelpark met Japanse tuin en vijver

(goed bereikbaar met OV (loopafstand van station RAI) en auto, parkeren op vrijdagavond en zondag gratis en voor het park mogelijk, of gratis parkeren op 19 minuten lopen afstand. Geen files in het weekend!)

Deze retraite is zonder overnachting,
ik kan je wel een tip geven waar te overnachten als je niet naar huis wilt rijden.

Kom je van ver dan mag je zaterdag ook eerder 's avonds naar huis rijden.

Inclusief diner op zaterdag
(Er is voor de lunch soep, andere lunch mag je zelf meenemen)

Kosten:  325 euro

Tegelijk voor 2 stadsretraite opgeven kan ook, de volgende is 29 maart/19 april 2025 (wordt nog bepaald). Dat is dan voor 580 euro samen.

Programma Mindfulness Yin Yoga stadsretraite

Dag 1

19.00 uur welkom en uitleg programma en kennismaking

19.30 uur dyades (gesprekken in 2 tal)

20.00 uur start stilteprogramma met zit

21.00 uur stiltewandeling door het park als groep en dan naar huis/hotel in stilte

 

Dag 2

8.45 start zelfstandig loopmeditatie in het park tot 9.10 uur (of start zelf eerder)

9.15 uur yin yoga

10.00 uur instructie en zitmeditatie

10.30 uur loopmeditatie

11.00 uur thee

11.20 uur zitmeditatie

11.50 uur loopmeditatie

12.20 uur lunch

13.30 uur loopmeditatie buiten

14.30 uur zitmeditatie

15.00 uur loopmeditatie

15.30 uur theepauze

16.00 uur dyades (delen in 2-tal aan de hand van reflectievragen)

16.30 zitmeditatie

17.00 uur yin yoga

18.15 uur avondeten en op eigen aandachtige manier je eigen dingen doen

19.00 uur teaching/dhamma talk

19.30 uur metta/mildheid meditatie

20.00 uur in stilte loopmeditatie door het park naar huis/hotel (blijf in stilte)

 

Dag 3

Programma als dag 2

afronding rond 16/17.00 uur afhankelijk van de locatie

 

 

Reactie deelnemers vorige retraites:

Hele goede en zorgvuldige opbouw van programma, waarbij we steeds meer de stilte inzakte. Vond de structuur en afwisseling prettig en ook de tijd voor je zelf. Aanvulling vond ik de dydades die ervoor zorgde dat je woorden kon geven aan wat je ervaarde waardoor de betekenis van mindfull zijn nog meer heeft kunnen indalen. Ook de 10 minuten gesprekken waren fijn om woorden te geven aan de ervaring. Fijn ook de bewegingmeditatie.

Begeleiding was erg goed. Betrokken, zorgvuldig, enthousiast, veilig, liefdevol. Vulde elkaar goed aan.

Ik heb meerdere inzichten gekregen in de retraite: dat alles aldoor verandert en niks hetzelfde blijft. Dat werd vooral heel duidelijk bij de dialoguen over wat ervaar je nu? Pure emotie pijn is en jezelf kan kiezen of je van de pijn ook lijden maakt.

Dat als je wat langer stil bent en geen stimuli of respons krijgt van de buitenwereld, je binnenwereld stil kan worden en er ruimte ontstaat om te luisteren naar wat je hart je vertelt en er van alles tevoorschijn kan komen wat aandacht vraagt en er antwoorden komen die je niet met je hoofd bedenkt maar met je hart.

Verbinding en liefde voelen met en voor mensen vanuit stilte zonder woorden.

Verstilling mogen ervaren en lettelijk nu beter voel dat verlangen en afkeer je echt uit het hier en nu haalt en bovendien emoties kunnen oproepen die je in het hier en nu niet hoeft te ervaren en als je deze wel ervaart ze er gewoon kan laten zijn.

Prachtige plek, niks aan veranderen. Echt top, alles, eten, slaapkamer, omgeving….

Marianne S, maatschappelijk werker

 

Ik vond jullie begeleiding zeer liefdevol en warm. Mooi om te zien hoe jullie elkaar aanvullen. Het delen van jullie persoonlijke verhaal tijdens de talks vond ik erg mooi en kwetsbaar. Jullie afzonderlijke kwaliteiten kwamen tijdens de begeleiding goed tot uiting. Mooi om jou Anurag te zien 'spelen', dat staat je goed!

Het gevoel van onrust wat ik daar meestal bij had, was er nu helemaal niet en ik kon me volledig ontspannen en voelde me at ease. Heel fijn!

Ook werd me nog duidelijker hoe hard mijn criticus soms kan zijn. Ik had wel een soort doorbraak daarin, waarbij ik meer kon ontspannen daarin. Fijn om te ervaren.

Wat een heerlijke week heb ik gehad tijdens de retraite van Anurag en Meike. De stilte in combinatie met de liefdevolle en warme begeleiding zorgde voor een veilige bedding om mooie waardevolle inzichten op te kunnen doen. Ook de heerlijke en goed verzorgde locatie, midden in een prachtig natuurgebied, hadden een helende en verzachtende werking.  Ik kwam als een ander mens weer thuis!

Caroline Laan, Coach en trainer

 

Onder begeleiding van Anurag en Meike heb ik deelgenomen aan mijn eerste stilte retraite. Een beetje gespannen over wat me te wachten stond, en zonder echte verwachtingen begon ik verwachtingsvol aan de stilte. De begeleiding, de aanwezigheid in stilte, het prettige programma en de fijne locatie maken dat ik me heel erg op mijn gemak en thuis gevoeld heb deze 5 dagen. Dankzij Anurag en Meike durf ik nu te zeggen dat ik de stilte kan omarmen en dat ik een extra verdieping gegeven aan mijn mindfulness-beleving. Op naar de volgende :).

Ik heb geleerd dat ik het stil zijn, en vertragen mij heel makkelijk afgingen. Door de dyades heb ik het ‘luisteren’ herontdekt, met jullie uitleg over deep listening kan ik nu ook in mijn werk makkelijker bij mezelf blijven. Ook heb ik meer verdieping ervaren op het onderwerp rouw en verlies.

De locatie was heel fijn.  Indeling, ruimte, goed schoon. Zwembad en sauna waren helemaal extra.

Martine Guldemond, Professional Organiser, Informatiespecialist

 

Vijf etmalen in stilte: ik heb het ervaren als een groot cadeau aan mijzelf. Op een hele fijne locatie, onder de zorgzame, professionele en liefdevolle aandacht van Meike en Anurag vijf etmalen gewoon ‘zijn’ met dat wat er is. Steeds een beetje dieper wegzakken in mildheid, zachtheid en compassie naar mezelf. Mijn wereld is kleiner en overzichtelijker geworden en toch ook ruimer en diepgaander. Ik voel me een rijker mens, naar mezelf en mijn omgeving. Een enorme aanrader. En zeker voor herhaling vatbaar.

Marjolein Beek, Psycholoog, Counselor en Mindfulness trainer, Amsterdam


Ik adviseer iedereen deel te nemen aan de retraite, door deze retraite leer je ook wat dieper naar jezelf te kijken en het draagt bij dat opgekropte/weggestopte emoties weer de ruimte krijgen om te kunnen genezen. Anurag heeft zelf ook veel kennis hierover opgedaan en geeft dit weer terug naar alle deelnemers op een liefdevolle manier. Ik ben zeer dankbaar voor deze ervaring.

Tharsa Sri, Ouder en Kind Team begeleider

 

Als je ooit de kans krijgt om aan een stilte retraite mee te doen dan zou ik dat zeker bij Anurag en Meike doen. Ze stralen beide een enorme rust uit maar met humor en speelsheid. De locatie en het eten zijn ook echt een verwennerij voor jezelf en de opbouw van het programma is erg prettig, Je wordt echt meegenomen met eerst veel begeleiding en dan steeds minder. Ik vond het een enorme verrijking van mijn leven en ja er zijn echt wel eens momenten geweest in die week dat ik dacht wat doe ik hier! Maar uiteindelijk kan ik nu in het dagelijkse leven steeds vaker terugkeren naar mijn adem, naar mezelf en in dit moment leven. 

Cloudia Schuurman, boekhouder, financieel medewerker

 

De retraite heeft mij inzicht gegeven in mijn gewoontepatronen in het leven aangaande omgaan met lichamelijke pijn. Zelfs met een fysieke beperking is deze retraite zeer goed te doen, je bent ook vrij om het voor jezelf aan te passen zodat het lichamelijk te doen is. Daarnaast bracht de stilte mijn 24/7 molen tot stilstand en kwam er ruimte om te overdenken waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Ik hoef ze niet perse te veranderen maar heb wel mooie aanvullingen en inzichten ervaren om toe te voegen. Een absolute aanrader.

Carin Jacobsen, ambulant begeleider/maatschappelijk werker

 

Super fijne retraite gehad, bij mij is alles weer in balans gebracht, mede door de heerlijke locatie en prettige begeleiding van Meike en Anurag. Ik ben erg dankbaar voor deze prachtige ervaring.

Ilona, psycholoog

 

Ik heb het als een magische reis ervaren. Heerlijk om niets te weten en je over te geven aan wat is. Ik ben mij bewust geworden over hoe ik mijzelf met compassie kan voeden, hoe fijn stilte is maar ook hoe verbindend in een groep. Gevoeld hoe het is om thuis te komen in je lijf. 

Prachtige locatie , heerlijke fijne plek van alle gemakken voorzien. Het eten was iedere dag weer een feestje.

Ik kan deze retraite zeker aanbevelen, prachtige plek, fijne mensen en een fijn programma voor je dagelijkse ritme. Laat je verrassen door de stilte en ontdek hoe fijn het is om te verbinden met een mooie groep in stilte...

Ellen Leussink - in between jobs

 

Anurag en Meike waren in eenheid de liefdevolle ruimte waarin ik in stilte mocht zijn bij alles wat zich in mij aandiende. Zijn en ervaren, voorbij het web van mijn gedachten in een fijn ritme van stilte in meditatie en beweging, op een werkelijk prachtige locatie.

Ingeborg van Buiten - communicatie adviseur

 

De Vipassana retraite met Anurag en Meike is een rustpunt en misschien wel keerpunt in je leven. Met een super mooie opbouw en natuurlijke wijze van begeleiden hebben zij onze groep een veilige haven geboden om de weg naar binnen aan te gaan. Ik ben diep geraakt door de samenhang en verbinding die aan het einde van de retraite was ontstaan.

Leonie Dessens - coach

Ik vond het een intense, maar ook prachtige ervaring. Ik snap heel goed dat het vijf dagen is, want je komt zoveel tegen! Ik heb mijn gezin enorm gemist, maar daardoor ook zoveel thema's bij mezelf aan kunnen raken. Anurag en Meike zijn enorm warme mensen die je meteen helemaal meenemen in het programma. Ik kon steeds beter opmerken bij mezelf wat er op dat moment was aan gedachten, gevoelens en sensaties in mijn lijf. Mijn grote thema bleek liefde te zijn. Ik kon zoveel liefde ervaren voor mezelf en daarmee ook voor de mensen om me heen die ik intens liefheb. 

Maike Douglas - jufmaike.nl

In een prachtige omgeving mezelf terugtrekken van alle rollen die ik heb als moeder, partner, dochter, vriendin, therapeut, ondernemer, enz. Ruimte voor verstilling om datgene boven te laten komen wat gehoord, gezien en gevoeld wilt worden. Precies zoals het zich aandient.
Ja, want wat/wie blijft er over als je loskomt uit deze dagelijkse rollen en patronen?

Het werd een prachtige reis van vertragen en verstillen, van nieuwsgierigheid naar mijn eigen ik, verwondering om de rijkdom aan ervaringen die zich aandient in jezelf als je werkelijk verstild en de mildheid en compassie
die groeide op momenten van moeiteloosheid.

Vooral het verzachten en openen voor alles wat er is, elke ervaring met open hart toetreden en ja zeggen tegen het leven zo als het komt. Voelde echt als thuiskomen bij mezelf!
Dank, lieve en bekwame vrouwen. Voor deze prachtige, bezielde dagen waarin ik me werkelijk
gevoed heb gevoel❤

Monique Haijnes - haptotherapeut, mindfulness en compassietrainer

 

nrto mindfulness opleiding
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
anurag-mindfulness-liefde-leiderschap-lef-zelfcompassie

Volledig leven

Met Mindfulness

Gaat het je allemaal makkelijker af, leef en werk je moeitelozer

Ervaar je meer innerlijke rust en tevredenheid, geniet je meer van wat er nu is

Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren

Werk je creatiever, effectiever, met meer vertrouwen en focus

Help je jezelf en andere mensen gelukkiger te worden en minder ongemak/pijn te ervaren

Leef je een leven zoals jij wilt volledig, betekenisvol

anurag-next-section-180
retraite mindfulness
Mindfulness retraite
Vipassana mindfulness retraite
Mindfulness vipassana retraite
Mindfulness vipassana retraite
mindfulness loopmeditatie
mindfulness vipassana retraite
DSC06595
Mindfulness vipassana retraite
IMG-0067

“Het beste cadeau dat je iemand kan geven is je volledige aanwezigheid, er helemaal zijn voor iemand”

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

Meld je hier aan
voor de Retraite

 

Data retraite

Over Anurag

Ik ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help. 

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vindt. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid. 

Ik leef mijn leven volledig.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

 

 

 

Inklappen

anurag-closeup-500
anurag-next-section-180

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over de retraite?