Alle aandacht voor jou

Individuele Supervisie

anurag-next-section-180

Supervisie

Supervisie voor Mindfulnesstrainers door Meike van Tilburg

supervisie mindfulness Academie voor Leven

Als je een opleiding hebt gevolgd om mindfulness trainer te worden en je geeft inmiddels trainingen, zal je waarschijnlijk gemerkt hebben dat je bij het geven van een mindfulness training af en toe vragen naar voren komen. Jij als persoon en jij als trainer, in interactie met de individuen en de groep als geheel; een constante dynamiek die vragen en dilemma’s op kunnen roepen. Zowel wat betreft je persoonlijke uitdagingen als in je ontwikkelingsproces als trainer. Het kan erg zinvol zijn en zelfs als een cadeautje voor jezelf voelen als je jezelf de ruimte geeft om in een supervisie gesprek stil te staan bij de dingen die je in het mindfulness trainerschap tegen komt. In het gezamenlijk met een supervisor ruimte nemen en reflecteren op ervaringen kom je dan soms tot inzichten die anders een stuk langer op zich laten wachten. 

Wanneer supervisie?

Je hebt het meeste aan supervisie wanneer je je supervisiegesprekken inpland in een periode dat je een training lopende hebt, zodat de ervaringen die je inbrengt en dat wat je vanuit de supervisie weer meeneemt in je rol als mindfulness trainer, levend en actueel blijven.

Voor de certificering bij het VVM is het een eis dat je supervisiesessies plaatsvinden in de weken dat je een mindfulnesstraining geeft. Daarnaast dien je parallel aan de supervisie een reflectieverslag te schrijven. Het schrijven van dit verslag nodigt je uit te reflecteren op verschillende lagen in het proces en delen van het verslag zullen als basis dienen voor de onderwerpen/vragen die je tijdens de supervisie wil onderzoeken. Het reflectieverslag zal door de supervisor ook worden beoordeeld.

Waarover supervisie?

Het kan gaan over een stuk theorie, over de structuur van de sessies, over je trainersvaardigheden, over je eigen beoefening of over interacties met deelnemers in de groep. Het kan gaan over je intentie als trainer, je integriteit en de manier waarop je mindfulness belichaamt in je trainerschap. 

Investering

Afhankelijk van je wensen en de beroepsvereniging waar je eventuele certificering bij aanvraagt, plannen we 3-5 supervisie gesprekken van 1 uur in. (het VVM stelt als eis 3 gesprekken)

Kosten zijn 80 euro per uur. Gesprekken kunnen live (Amsterdam) of online plaatsvinden.

Neem voor kennismaking rechtstreeks contact op via meikevantilburg@yahoo.com

 

-----------------------------

Supervisie voor Coaches en Counsellors door Anurag ten Klooster

 

mindfulness supervisie

Anurag geeft supervisie aan beginnende en ervaren coaches en counsellors en aan Mindfulnesscoaches/trainers. Zij geeft dit momenteel aan studenten van de opleiding tot Mindfulness en Compassie Coach en aan studenten van de Academie voor Counselling en Coaching en aan mensen die bij het Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors (ABvC) zijn aangesloten en aan ervaren coaches, counsellors en trainers die dit in kader van hun werk willen.

Anurag voldoet aan de norm die de beroepsvereniging ABvC stelt. Zij is in supervisie gespecialiseerd en heeft reeds jaren vele studenten, coaches en counsellors reeds supervisie gegeven.

Waarvoor supervisie

  • Supervisie helpt je om vanaf een afstand te kijken naar welke interactie en processen er in je coachingscontact gebeuren.
  • Je kan vragen stellen over de inhoud of het proces.
  • Je leert waar er sprake is van overdracht en tegenoverdracht.
  • Je bespreekt hoe jij je eigen ervaringen een plek kan geven in dit begeleiden van mensen, als coach of counsellor.
  • Je krijgt waar je wilt tips op hoe te handelen of welke soort sessies met je clienten te doen.
  • Je kijkt samen naar hoe verder te gaan met je client.
  • Je kijkt naar hoe je intake verlopen is en of de hulpvraag helder is.
  • Je kan vragen stellen over de inhoud of het proces.
  • Je leert hoe je je geleerde theorie in praktijk kan gebruiken.

De supervisie is via Zoom. Dit is een aantrekkelijke optie voor wanneer je weinig tijd hebt of verder moet reizen.

Mail naar Anurag via info@anurag.nl

mindfulness supervisie

 

anurag-mindfulness-liefde-leiderschap-lef-zelfcompassie
anurag-next-section-180

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over de supervisie of wil je een sessie plannen?

RBCZ lid
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
CRKBO_Instelling
ABvC logo