Opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor

Transformeer je eigen leven en het leven van anderen

anurag-next-section-180

Opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor

Met deze opleiding maak je een diepe transformatie door

Je helpt bij de vragen waar de mens van nu mee leeft
Je bent stevig in verbinding met jezelf, met anderen, de natuur en de wereld
en werkt vanuit de visie: ‘verander de wereld, begin bij jezelf’

Wil jij het verschil maken? Bij jezelf en bij de mensen die je begeleidt?

Met de opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor ontwikkel je je tot een wijze en compassievolle
Coach en Counselor die de levenskunst verstaat

 De opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor is voor

Professionele begeleiders, beginnende en ervaren coaches en counselors, adviseurs, leerkrachten, ouders, hulpverleners, verpleegkundigen, welzijnswerkers, therapeuten, psychologen, masseurs, leidinggevenden, of mensen die in profitorganisaties meer mensgericht willen werken

Kortom voor ieder die  op een diepgaand niveau wil kijken en begeleiden
en/of de opleiding puur voor eigen ontwikkeling willen doen

Je leert een arsenaal aan methoden en technieken, en verstevigt je eigen basishouding

En (als je wilt) kan je je eigen praktijk starten waarin je mensen  begeleid. Je leert in de opleiding wat daarvoor nodig is

Praktische informatie

Hoe lang duurt de opleiding

De opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor duurt 16 maanden en bestaat uit 26 lessen, verdeeld over blokken van steeds 2 dagen (zaterdag en zondag), van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De blokken zijn eens per 4 à 5 weken, buiten de schoolvakanties om gepland.

Daarnaast krijg je toegang tot de online mindfulness en compassietraining, die je in eigen tijd en op eigen tempo volgt om je basishouding te verstevigen.

Naast deze dagen worden er intervisiegroepen gevormd en vraag je supervisie gesprekken zodra je met (proef)cliënten begint te werken. In het eerste jaar kan je al beginnen met je eerste proefcliënten.

Locatie

De dagen vinden op IJburg in Amsterdam plaats of in Amsterdam Noord. Locatie Jan Olphert Vaillantlaan en Locatie Wijkergouw 12 liggen beide vlak aan de oostzijde van Amsterdam en vlakbij de A10, A9 en A1, makkelijk met auto en tram 26 te bereiken en voldoende parkeermogelijkheden. Met de tram of bus reis je 20 minuten rechtstreeks vanaf CS.

Niveau en certificaat

De Opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor is op HBO niveau. Daarom is een opleiding óf werkervaring op HBO niveau wenselijk. Heb je MBO gedaan en werkervaring op HBO of ben je zelfstandige ondernemer, dan ben je ook welkom. Levenservaring of werkervaring zijn even belangrijk. Je mag altijd even contact opnemen bij twijfel.

Na de twee jarige opleiding krijg je een certificaat en kan je zelf aan de slag met de begeleiding van mensen.

Opleiding Holistisch Systemisch coach

Accreditaties

De opleiding tot Holistisch Systemisch Coach en Counselor is geaccrediteerd door  het ABvC(Algemene Beroepsvereniging voor Counselors) met .. PE (nascholings)punten.Door het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) is deze opleiding geaccrediteerd met .. PE punten.Andere accreditatie volgt en wanneer je er PE punten voor wilt kan je dat vaak ook zelf aanvragen bij je beroepsvereniging. De opleiding dagen bestaan uit 160 contacturen.

Als je wilt aantonen dat je professioneel werkt kan je je aansluiten bij een beroepsvereniging

Steeds meer cliënten betalen coaching en counselingsessies uit eigen geld of krijgen een vergoeding via hun werkgever. Steeds minder mensen zijn aanvullend verzekerd voor de zorgkosten.

Er is een accreditatieaanvraag gaande. Op dit moment kunnen we hier nog geen garantie geven of de coachopleiding erkend wordt.

Als de accreditatie slaagt dan geldt het volgende:

Je kan je dan aansluiten bij een beroepsvereniging. Als je wilt dat je cliënten deels vergoeding vanuit aanvullend pakket vanuit (een aantal) zorgverzekeraar krijgen onder de noemer ‘psychosociale zorg’, dat stellen de beroepsverenigingen de eis dat je naast deze opleiding de PSBK scholing hebt gevolgd.

nrto mindfulness opleiding

 

 

 

De Academie voor Leven heeft het NRTO keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling.

De opleidingen van de Academie voor Leven/Miraconsult staat geregistreerdbij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit betekent dat deze opleiding BTW vrij gesteld is.

Miraconsult - Academie voor Leven voldoet aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

De hoofdopleider is register lid bij het ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselors) en ook register lid categorie 1 lid van de Vereniging voor Mindfulnesstrainers Belgie Nederland (VMBN). En tevens geregistreerd professional lid bij de Vereniging voor Mindfulnesstrainers (VVM). De andere opleiders zijn bij andere beroepsverenigingen aangesloten.

Opleiding Holistisch Systemisch Coach

Investering

De investering in de tweejarige opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor is .... euro.
Dit is per jaar .... euro (voor 13 dagen per jaar plus onlinetrainingen).
In totaal bestaat de opleiding uit 26 live dagen.

De investering zal je terugverdienen vanaf het moment dat je met cliënten gaat werken (vanaf het eerste jaar). De tarieven die je voor sessie met cliënten kunt vragen liggen meestal tussen 90-130 euro (privé) en 450 euro (zakelijk).

Dit bedrag kan ik 3 of 4 termijnen worden overgemaakt. Geef dit graag aan bij aanmelding. Je meldt je aan voor de volledige 2 jarige opleiding.

Dit is het bedrag voor 26 lesdagen in Amsterdam en inclusief de onlinetraining Mindfulness en de onlinetraining Compassie en inclusief per blok uitgedeelde leeswerk.
Exclusief aan te schaffen boeken en supervisie zodra je start met cliënten.

Je krijgt een certificaat na afloop van de volledige opleiding.

Gemiste dagen kan je in een volgende groep inhalen.

Als je een eigen bedrijf/praktijk hebt kan je de kosten voor de opleiding aftrekken. De opleiding kost daardoor gemiddeld 37% minder.

Informeer even bij je werkgever want in veel CAO's staat dat je recht hebt op een loopbaan- of opleidingsbudget, (bijvoorbeeld het LBB in de CAO Welzijn), of vaak wordt daar maar 20% van gebruikt binnen een organisatie omdat werknemers er niet vanaf weten.
Meerdere werkgevers hebben de opleiding van de Academie voor Leven al betaald, omdat het bijdraagt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en het ook als preventie kan worden ingezet of omdat een werknemer van burn out aan het herstellen was. De Academie heeft het NRTO Keurmerk en staat geregistreerd bij het CRKBO.

anurag-next-section-180

Opleiding Mindfulness en Compassiecoach

Deelnemers over de opleidingen

 
Als Holistisch Systemisch Coach en Counselor

 • weet je een veilige, accepterende ruimte te bieden, in contact met jezelf en de ander
 • werk je vanuit je zijnsenergie, aandachtig, belichaamd, diep luisterend en compassievol begeleid je cliënten op een diepe en allesomvattende manier naar een echt betekenisvol leven
 • begeleid je cliënten naar een gezond, gelukkig, veilig, verbonden, vrij en zinvol bestaan
 • help je cliënten hun eigen pad te vinden in de huidige tijd
 • leer je je cliënt zelfonderzoek te doen en de eigen kracht en vertrouwen te voelen, zelfleiderschap, zodat je cliënt de uitdagingen van het leven beter aan kan
 • werk je op diepere lagen van je cliënt, wetende dat de mens meer is dan alleen gedachten, gevoelens, of lichaam, en alle rollen in het leven waar ze zich mee identificeert
 • werk je systemisch omdat jij en ieder mens onderdeel uitmaakt van kleine en grote systemen
 • beschik je over een groot arsenaal aan methoden en technieken die aansluiten op de persoonlijke, existentiële en maatschappelijke vragen van cliënten van vandaag de dag
 • gebruik je de beste methoden;  wetenschappelijk onderbouwd, praktisch bewezen, mede gebaseerd op de eeuwenoude wijsheden uit het oostenbelichaam je de holistische zienswijze in houding, gedrag en methode
 • Na de Opleiding Holistisch Systemisch Coach en Counselor kan je je eigen praktijk starten en mensen van daaruit te begeleiden en/of gebruik en integreer je dit in je huidige werk en leven

Mindfulness retraite opleidingEnorme innerlijke groei

Naar jezelf durven en kunnen kijken is belangrijk als je op een open manier naar anderen wilt begeleiden in hun proces. Je werkt daarom door de lesdagen heen aan jouw ontwikkeling als persoon en als coach of counselor. Je krijgt zicht op je eigen patronen en automatismen en kan er op andere manieren mee om te gaan, met ander gedrag en resultaat

In de opleiding leer je jezelf op een liefdevolle manier te steunen en jezelf goed genoeg te vinden. Je komt steeds dichter bij je eigen ware ik, er komt meer wijsheid, creativiteit, ontspanning, zelfcompassie en verbinding. Je ervaart de kwaliteit van het leven en zal een enorme persoonlijke groei doorgaan en meer thuiskomen bij jezelf

Je bouwt een stevige basis en ervaart zelf hoe de methoden werken die je kan toepassen in je begeleiding als coach en counselor

Diepgaand en praktisch

De holistisch systemisch coach/counselor opleiding is diepgaand en tegelijkertijd zeer praktisch.

Je leert verschillende methoden te gebruiken en te ervaren.
Je eerste ervaring in begeleiding doe je al vanaf de eerste dagen op in de opleiding.
Hierdoor krijg je zelfvertrouwen om zelf met cliënten of thuis aan de slag te kunnen gaan.

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

anurag-mindfulness-liefde-leiderschap-lef-zelfcompassie

Diepgaand en wezenlijk

Holistisch Systemisch Coach/Counselor

Academisch en breed geschoolde opleiders

Docenten zijn ervaren coach/counselor/trainers

Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Je werkt met lichaam, geest, hart en ziel

Praktisch en toegepast: vanaf de 1e lesdag direct oefenen

Diepgaande blijvende verandering

anurag-next-section-180

Inhoud opleiding
Holistisch Systemisch Coach en Counselor

Jaar 1

Blok 1 (16-17 november): Bewandel je eigen pad 

De uitgangspunten en de basis van holistisch coachen en counselen
Onderzoek naar zelfkennis en je zingeving
Existentiële vragen en vragen over betekenisvol leven

Blok 2 (14 en 15 december): Basis coach/counsel vaardigheden

Je leert uit welke fasen een coach/counselgesprek bestaat
Vanuit welke basishouding je een gesprek begeleidt
Vraag- en luistertechnieken aan de  hand van de eigen levensvragen uit o.a. blok
Intervisie opstarten

Blok 3 (18 en 19 januari): De invloed vanuit familiesystemen en identificaties

De invloed van je kindertijd op huidige belemmerende patronen
Werken met methoden vanuit de Transactionele Analyse en Voice Dialogue

Blok 4 (8 en 9 maart):  De lichaamsbewuste coach/counselor

Vertrouwd raken met je intuïtie en deze inzetten
Lichaam als bron van informatie
Verdiepen van eigen lichaams- en gevoelsbeleving
Werken vanuit de veilige plek, vanuit kalmte, stilte en rust.
Aarding, aanwezigheid en ruimte geven
Oefen-gesprekken van deze onderwerpen aan de hand van je eigen ontwikkelvragen.

Blok 5 (19 en 20 april): Oosterse en Westerse wijsheden

De eeuwenoude wijsheden uit Oost en West
Parallellen lopen in de verschillende denk- en handelswijzen
Wat sluit aan en wat ga je integreren, gebruiken in de coaching
Toepassing in het met elkaar oefenen. Twee dagen op en top bezig zijn met holisme.

Blok 6 (17 en 18 mei): Voorbij stelligheid en weten    

Verdere ’sprong in het diepe’ van je zelfkennis
Ervaren wat het fundamentele van mens-zijn inhoudt
Helderheid in meta bewustzijn, weten voorbij woorden
Moed in onzekerheid
Compassie, wendbaarheid en afgestemd zijn

Blok 7 (28 en 29 juni) Zenuwstelsel, adem, stress en trauma

Polyvagaal theorie bij stress en trauma
Invloed van stress en trauma op het zenuwstelsel en lichaam
Trauma sensitief lichaamswerk en kalmerende oefeningen
Activeren van de nervus vagus, je parasympatische zenuwstelsel
De vecht, vlucht, verstar modus in praktijk
Adembewustzijn
Ademoefeningen bij stress en trauma

Mindfulness en Compassie en Holistisch en Systemisch Coach opleiding

Jaar 2:

Blok 8 (6 en 7 september) Systemisch coachen/counselen in de natuur en stiltedag 

Wandelcoaching/counseling
Vragen en antwoorden uit de natuur
Systemisch opstellen in de natuur
Mindfulness en Yin-Yoga stiltedag

Blok 9 (4 en 5 oktober) Creatief coachen/counselen 

Creatief werken met onze handen, tekenen, schilderen, kleien
Creatieve schrijfoefeningen - (bij rouw, innerlijke delen, compassie enz)
Wat openbaart zich vanuit creativiteit
De kracht van improvisatie, leer mee te gaan in dit moment
Loskomen en vertrouwen op wat zich aandient in jezelf en de ander
Je energie bevrijden als coach, houding, stem, gezichtsuitdrukking

Blok 10 (1 en 2 november) Verdieping coaching/counseling 

Provocatief Coachen/counselen
Socratisch Coachen/counselen
ACT (Acceptance Commitment Theory)
Werken met humor, spel en ongemak
Oefenen met ‘de hamerslag’ van de rake vraag
Werken met paradoxen, tegenstelling, ontkenning
Overdracht en tegenoverdracht

Blok 11 (11 en 12 december) Relatiecoaching en systemische tafelopstellingen 

Hechtingstijlen, veilige en onveilige hechting
De dynamieken in relaties, herhaling van oude patronen
De volwassene, ouder en kind in communicatie
Dramadriehoek
Geweldloze communicatie
Zelfacceptatie en zelfcompassie
Verbondenheid en vrijheid in relaties
Relaties en gezin opstellen

Blok 12 (10 en 11 januari): Lichaamswerk in te zetten als coach/counselor

Ademtechnieken
Bio-energetica oefeningen
Haptonomie oefeningen
Stembevrijding

Blok 13 (8 en 9 maart):  Specialisatie en de zakelijke kant 

Aandacht voor je specialisatie als professioneel coach/counselor
Coach/counseler in o.a. werk, loopbaan en levenskunst
De juridische en ethische kanten van het coachen/counselen
De ondernemende kant van het coachen/counselen
Feestelijke uitreiking van je certificaat ‘Holistisch Systemisch Coach en Counselor’

Opleiding Mindfulness en Compassiecoach
Mindfulness Holistisch Systemisch Coachen Opleiding
 • Meer dan 1000 mensen (72 groepen) hebben coachopleidingen bij de Academie met succes afgerond. Het gemiddelde cijfer waarmee de opleidingen worden geëvalueerd is 8,7! 
 • In de opleiding Holistisch Systemisch Coachen en counselen ligt de nadruk op je aandacht en diep luisteren op alle niveau in gesprek zowel met je cliënten als met je medestudenten.

  Onderzoek in de psychologie en neurowetenschappen benadrukt de impact van een empathische en afgestemde benadering in coaching. Studies tonen aan dat een coach die echt aanwezig is en diep luistert, de cliënt helpt om zich gehoord en begrepen te voelen. Dit gevoel van veiligheid en verbinding kan leiden tot diepere inzichten en duurzame veranderingen.

  Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Positive Psychology benadrukt dat de kwaliteit van de coach-cliënt relatie een betere voorspeller is van positieve uitkomsten dan de specifieke methoden die worden gebruikt. Wanneer cliënten het gevoel hebben dat hun coach echt naar hen luistert en hen begrijpt, voelen ze zich meer op hun gemak om open te zijn, wat de effectiviteit van de sessies vergroot.

  Gabor Maté, een vooraanstaand arts en auteur, heeft uitgebreid geschreven over de invloed van trauma en het belang van een empathische benadering in genezing. In zijn werk benadrukt hij dat afgestemd zijn en diep luisteren fundamenteel zijn voor een effectieve coaching en therapie. Maté stelt dat het vermogen van de coach om echt aanwezig te zijn en zich af te stemmen op de innerlijke wereld van de cliënt, cruciaal is voor het creëren van een helende omgeving.

  Volgens Maté gaat het niet zozeer om welke specifieke techniek of methode er wordt gebruikt, maar om de kwaliteit van de aandacht die de coach biedt. Wanneer een coach echt luistert zonder te oordelen, stelt dit de cliënt in staat om zichzelf te verkennen en te begrijpen op een dieper niveau. Dit proces van zelfontdekking en acceptatie is essentieel voor echte, blijvende verandering.

IMG_6124
familieopstelling opleiding mindfulenss en compassiecoach

“Het beste cadeau dat je iemand kan geven is je volledige aanwezigheid, er helemaal zijn voor iemand”

“Anurag is een geweldig charismatische trainster die een enorme rust uitstraalt. Zij weet als geen ander de cursisten te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.”

~ Anita de Jong, specialist begaafdheid

“Anurag draagt eenieder een open en warm hart toe. Haar humor, vakkennis, professionele en vriendelijke en niet oordelende houding zijn kenmerkend voor haar”

~ Nancy, docent en medische chiropodist

“Anurag is een een boeiende en kundige docent en coach. Er zijn weinig invloeden of technieken waar ze geen kennis van heeft.”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Ik heb Anurag  ervaren als een zeer deskundige opleider die theorie en praktijk goed weet te combineren en die bovendien doet met een goede dosis humor. Ze belichaamd compassie..”

~ Alice Kiekboom, life en loopbaancoach

“Anurag inspireert mij als deskundige opleider. Ze maakt de training heel praktijk gericht. Ik vind Anurag een warme, authentieke persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het stuur.”

~ Jacqueline Bakker, Adviseur werving en selectie

Meld je hier aan
voor de Opleiding Holistisch Systemisch Coachen en Counselen

 

 

Alle data opleidingen (klik op het + teken voor alle dagen)

Anurag ten Klooster Academie voor Leven

Oprichter Academie voor Leven
Anurag ten Klooster

Ik (Anurag, 53 jaar) ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner (de vader van mijn drie kinderen) zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help.

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vind. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

Wil je meer over mijn achtergrond en ervaring weten
klik dan hier

anurag-next-section-180
Frank Hoes Academie voor Leven

Frank Hoes

Onderzoeken, inzichtelijk maken, ontrafelen en terugbrengen naar de kern. Benoemen en eerlijk zijn, daar wordt je wijs van. Dan weet je wat je kunt doen en laten. Daar sta ik 's ochtends voor op  (Frank, 58 jaar)

Ik krijg ontzettend veel energie van om een individu, groep of organisatie in beweging te krijgen. Ook voor mijzelf is ontwikkeling iets wat ik altijd zal blijven doen. Ik ben een professionele vragensteller. Ik breng helderheid op kleine en grote schaal.

Na een tijd als controller, P & O adviseur, manager aan de slag geweest te zijn, ben ik 25 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart en werk ik als coach, trainer, adviseur en docent.

anurag-next-section-180
Monique Haijnes Mindfulness coach

Monique Haijnes

Tijdens mijn studie gezondheidspsychologie ben ik (Monique, 42 jaar) steeds meer gericht geraakt op de bevordering van mentale gezondheid. Hoe zorg je er nou voor, dat je met de events of life een beetje soepel om kunt gaan?

Echter de oplossing daarvoor, lag voor mij persoonlijk niet alleen in anders denken. Ergens mochten nieuwe zichten steeds meer gaan landen. De aanvulling daarvoor vond ik binnen de Haptotherapie.

Naast het begrip over een probleem of situatie, maakt begrip over het gevoel voor mij het plaatje compleet. Door vooral te leren voelen waar mijn behoeften en grenzen lagen in plaats van ze te bedenken ben ik meer in balans gekomen. Zo zie ik ook in de praktijk, dat veranderingen meer lijken te beklijven.

Mindfulness is voor mij de ‘glue that brings it all together, de verstilling en open ruimte waar binnen de verbinding kan ontstaan of zichtbaar-/voelbaar wordt tussen wat je denkt en voelt.

anurag-next-section-180
Maarten Emmelkamp

Maarten Emmelkamp

Ik (Maarten, 48 jaar) heb een enorme nieuwsgierigheid ontwikkeld naar wat de mens beweegt in
leven en in werk. Wat mij kenmerkt? Ik ben sociaal, inlevend, betrokken en daadkrachtig. Vragenstellen en doorgronden, daar draait mijn leven om. En waarnemen, zo zuiver mogelijk. Tot de
essentie komen. Voor mij helpt het om veel in de natuur te wandelen en het hele jaar buiten te zwemmen. Te mediteren en te verstillen. Ook in mijn werk zet ik de stilte in om de weg naar binnente faciliteren. Ik help mens en organisaties authentieke keuzes te maken. Los te laten wat niet meerdient. Kiezen vanuit bezieling. Ik leer mensen te leven vanuit liefde en vertrouwen.

Van oorsprong opgeleid als vormgever. Sinds 2013 werkzaam in eigen coachpraktijk op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, als ademcoach en als supervisor voor coaches.

anurag-next-section-180

Transformeer je eigen leven en dat van anderen

Heb je een vraag over de opleiding?