Opleiding Trainer en Ondernemen

Derde jaar opleiding - Train the trainer

anurag-next-section-180

mindfulness in communicatie een van de trainers in de Opleiding Trainer en Ondernemen mindfulness in organisaties Academie voor Leven

Anurag ten Klooster                    Frank Hoes                    Meike van Tilburg


Derde jaar

Opleiding Trainer en Ondernemen

Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap
Voor beginnende en ervaren Mindfulness en/of Compassie Trainers

Deze opleiding is geaccrediteerd en daarmee goedbevonden voor herregistratie bij de VVM en het VMBN (53 fysieke contacturen nascholing  MBP (Mindfulness Based Program) , 8 fysieke contacturen nascholing Inquiry en 25 overige studiebelasting Nascholing MBP).

Je kan het STAP-budget voor deze opleiding aanvragen (op 1 mei of 3 juli of 1 september).
Meld je hieronder aan bij een startdatum van de Opleiding Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap.
Op de vragenlijst die je per mail krijgt kan je invullen als je onder voorbehoud van het krijgen van het STAP-budget (1000 euro vergoeding) wilt meedoen. Het is mogelijk om direct te annuleren als je het budget niet krijgt.

Ondernemers kunnen de opleiding ook aftrekken van de belasting. Vraag ook of je werkgever de opleiding wil betalen.

De Opleiding Trainer en Ondernemen / Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap stimuleert en motiveert je: geen uitstel en getwijfel meer, geen perfectionisme of je laten tegenhouden door je innerlijke criticus die zegt dat je nog niet goed genoeg bent, nog niet alle vaardigheden hebt,
of nog niet genoeg ervaring hebt.

Deze ervaring ga je NU opdoen in deze 8 daagse Opleiding Trainer en Ondernemen.

De belemmeringen ga je nu omzetten in gewoon DOEN.

Start before you are ready

Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap

Train the trainer

 

Voor wie meer vaardigheden en zelfvertrouwen wil ontwikkelen en ervaring op wil doen in het begeleiden van groepen. Een training of workshop voor verschillende doelgroepen in elkaar wil zetten. En deelnemers wil werven.
Dat leer je allemaal in het dit derde jaar:

De Opleiding Trainer en Ondernemen

Het worden acht dagen waarin je je eigen training gaat ontwikkelen en uitproberen. En methodes leert om je deelnemers te werven.

De opleiders van het derde jaar hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen en workshops, het acquireren bij organisaties en werven van individuele deelnemers. Jij kan profiteren van al hun kennis en hun ervaring die ze gaan delen met je. Je leert het beste van ons.

"Het wordt tijd dat we ons vak nog meer gaan overdragen, dat jullie in het derde jaar net zo veel doen en durven als wij hebben gedaan en doen.
Wij gaan een stap naar achteren zetten, en jij een stap naar voren.

We gaan je helpen om helemaal in je eigen authentieke kracht en vertrouwen te staan als trainer en coach, en voor die groep durven te staan, met jouw kennis en kwaliteiten.
Want die heb je!

Wil jij een keigoed programma maken, met inspirerende en afwisselende werkvormen.  In workshopvorm of juist een gehele Mindfulness en Compassieprogramma afgestemd op een specifieke doelgroep.
Dit is de plek om hierover te sparren en hiermee te gaan oefenen en commercieel te worden.Leerdoelen/leeruitkomsten derde jaar opleiding
‘Professioneel en Ondernemend Mindfulness Trainer’

Leerdoelen Opleiding:

Leerdoel: training opzetten en lesstof beheersen
De student creëert degelijke, leerzame en inspirerende mindfulnesstrainingen en
workshops(1) voor specifieke doelgroepen (in-company, open inschrijving en maatwerk) die
voorzien in een actuele leerbehoefte en aansluiten op de aanwezige leermogelijkheden van de deelnemers. De student hanteert hierbij de oorspronkelijke richtlijnen en de opzet van het MBCT/MBI-raamwerk respectvol en past tevens flexibiliteit en creativiteit toe in de vertaling naar specifieke doelgroepen.

Leerdoel: mindful ondernemen
De student biedt trainingen/workshops commercieel aan, waarbij men online en offline marketingcommunicatie-instrumenten praktisch en concreet inzet, afgestemd op de markt en de doelgroep. De student onderneemt daarbij op een wijze die aansluit op de beoefening
van mindfulness vanuit een eigen kleur en stem, en toont daarin leiderschap.

Leerdoel: belichaamd training geven
De student begeleidt mindfulness-trainingen soepel, deskundig en in het juiste tempo, en brengt daarmee de leerprocessen van deelnemers op gang. De trainingen zijn professioneel
georganiseerd en met gebruikmaking van passende leermiddelen en helder lesmateriaal. De
student geeft de trainingen vanuit zelfvertrouwen en authenticiteit en toont overzicht en inzicht door de belichaming van de mindfulness-basishoudingen door persoonlijke mindfulness beoefening.

Leerdoel: gespreksleiding vanuit ‘holding space’
De student begeleidt op professionele wijze de mindfulness-oefeningen, inquiry en dialoog.
Dit vanuit warmte en respect voor ieders vraag en achtergrond. De student werkt met veiligheid en acceptatie in de groep en biedt ‘holding space’. De student werkt interactief en participerend met de groep in het verkennen van directe ervaringen en andere thema’s. De student toont een grote mate van flexibiliteit en speelsheid, en reageert didactisch en inhoudelijk adequaat op zeer uiteenlopende vragen en situaties.

De dagen:

Dag 1 De Kunst van het ondernemersschap -
Anurag ten Klooster/Frank Hoes

Welke doelgroep wil jij trainen, wie is je ideale klant. Hoe communiceer je naar de mensen die jij het liefst in je training wilt hebben? Hoe zorg je ervoor dat je ze aanspreekt, dat ze bij jouw willen komen? Wie ben jij en wat laat jij zien van jezelf. Welke ondernemersvaardigheden ga je ontwikkelen.

Een eerste oriëntatie op wat jij gaat aanbieden en hoe en op het in elkaar zetten van een training of workshop.
Ontwikkelen van een training, opbouw, doelen, subdoelen, methoden, werkvormen.

Aanbieden van open trainingen, waarbij je zelf je individuele deelnemers wil werven.

Dag 2 Mindfulness in Organisaties - Meike van Tilburg

De vertaling naar de werkplek, of naar organisaties waar je dit wilt gaan aanbieden, dat kan een bedrijf zijn, een welzijns- of zorginstelling, een school, waar vind jij dat mindfulness meer een plek moet krijgen en hoe ziet je programma er dan uit.  Leren hoe je een programma haarfijn aanpast op je specifieke doelgroepenen met welke dynamieken en processen je te maken krijgt. En vooral, hoe je je eigenheid te midden van alles kunt behouden.

Dag 3 ochtend Je basishouding - Anurag ten Klooster

Wil jij ontspannen en natuurlijk voor de groep staan, overbrengen wat je wilt overbrengen in de groep, omgaan met groepsdynamica en vooral dealen met de lastige situaties en deelnemers.

Mindfulness belichamen in je trainersschap. Oordeelloos naar jezelf, geduldig voor je eigen leerproces, nieuwsgierig onderzoekend naar wat je kan en wilt uitproberen, fouten mogen maken, zonder streven, niet hoeven te weten of oplossen en adviseren, een open houding, in vertrouwen op je eigen kunde en dat de ander met zelfonderzoek zichzelf verder helpt, vol acceptatie voor je eigen onzekerheden en angsten, en kunnen laten wat je ervaart en loslaten wat niet dient, vrijgevend naar de groep en dankbaar voor alles wat je leert en mag leren in je trainerschap en mild naar jezelf daarin.

Dag 3 middag, 4, 6 en 7 De inhoud van je training of workshop
Anurag ten Klooster en/of Meike van Tilburg

Een keigoed programma ontwikkelen waar je opdrachtgever geen 'nee' tegen durft te zeggen, omdat het afgestemd is op je opdrachtgever, omdat het inspirerend is, omdat jij kan aantonen wat het effect van dit programma is, en omdat jij helemaal belichaamd wat je overdraagt, je eigen achtergrond erin meegenomen.

Je gaat een eigen mindfulnessprogramma maken en uitproberen/geven aan je groep.
De beste steun, inspiratie en feedback krijg je vanuit je groep die jouw deelnemers zijn.
We gaan op de laatste dagen ook oefenen met lastige situaties in een groep, groepsdynamica, weerstand, enthousiasme in groepen.

Je leert je verkoopplan te maken waarin aandacht is voor tarieven, online zichtbaarheid, door middel van nieuwsbrieven en inzet sociale media en door netwerken, afgestemd op je ideale klant en doelgroep.

Dag 5 Inquiry en Holding Space - Meike van Tilburg

Inquiry is één van de meest waardevolle onderdelen van een Mindfulnesstraining. Tegelijkertijd is het ook een lastig onderdeel. De basistheorie is vaak bekend, in de praktijk is het toch regelmatig spannend om te doen. Er zijn zoveel factoren van invloed tijdens een inquiry. Het vraagt sensitiviteit voor de interactie met de ander, het groepsproces (ingeval van een groepstraining) en ook van jezelf.

Het samen met de ander onderzoeken van een ervaring vraagt inzicht, durf, wijsheid en embodiment van mindfulness & compassie.

Als coach, trainer en als mens is het een gave om een dragende ruimte te creëren waarin een ander kan groeien: Holding Space. Veiligheid is een kernelement en wanneer dit kan binnen organisaties extra uitdagend zijn. Holding Space betekent kennis hebben van en embodiment van een aantal elementen:

We staan stil bij de verschillende lagen van de 'container'.

Wat betekent het om getuige te zijn, met compassie en niet-oordelend.

Hoe bepaal je tegelijkertijd grenzen en kaders bewustzijn van jezelf en de ander.

Aandacht voor belichaming, inzicht, kracht en zachtheid.

Dag 8 Mindful ondernemerschap - Frank Hoes

De puntjes op de i zetten:

Marketing en communicatie, inrichting en uitvoering;

Eerlijke authentieke communicatie, mindful belichaamd;

Vorm en tekst website, je missie;

Je ideale klant vinden en bereiken;

Zichtbaarheid en vindbaar op sociale media;

Inhoud en hoe schrijf je nieuwsbrieven:

Je presentatie en zichtbaarheid, hoe laat je jezelf zien, zonder dat het als verkopen voelt, je authentieke zelf, waardoor mensen zich in jouw verhaal herkennen en vanzelf naar je toegetrokken worden;

Kortom een dag vol intervisie en reflectie over al je ondernemersvragen..

 

----------------------------------------------------------------------------

Het derde jaar Opleiding Trainer en Ondernemen is nieuw dus nog geen reacties, maar hieronder lees je reacties op het tweede jaar:

Anurag is een zeer ervaren trainer. Ze belichaamd mindfulness als geen ander en brengt dit ook over op de groep. Haar lessen zijn helder, praktisch en informatief. Het tweede jaar is zeker een aanrader en een waardevol vervolg op het eerste jaar. Naast het geven van uitleg en praktijkvoorbeelden laat Anurag je ter plekke ook al veel oefenen. Hierdoor integreert het gelijk in je systeem en krijg je nog meer vertrouwen in je eigen trainerschap. Door de diversiteit in de groepen leer je al met veel verschillende mensen werken en oefenen. Dit geeft een mooie basis. Naast 4 volle dagen mindfulness zitten er ook 4 dagen ACT theorie in deze opleiding. Dit was voor mij de absolute bonus. ACT sluit heel mooi aan op mindfulness. Ik ben nu ook in staat om ook de ACT toen te passen in mijn behandelingen. Een prachtige aanvulling. Ik zou dit tweede jaar zeker aanraden bovenop het eerste jaar. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd kinder en jongeren trainer mindfulness. De keuze voor Anurag om daar de MBCT opleiding te volgen was voor mij vrij snel gemaakt. De verdieping in je trainerschap, de ACT en de mogelijkheid om je aan te sluiten bij beroepsvereniging VVM zijn voor mij een enorme meerwaarde. Ook de 'verplichte' vipassana retraite, voor toegang tot de VVM, biedt Anurag aan. Mooi traject!
Marjolein Beek, psycholoog, counselor

Het waren zeer leerzame dagen. Het was verfrissend en ik heb voor mijn gevoel nu meer handvatten gekregen om ook daadwerkelijk de cursus te geven. Kan nu ook beter onderbouwen wat de functie van de oefeningen is en aanvullende informatie geven over bijv. Mindfulness. Ook de tips op de veelvoorkomende vragen die uit een groep kunnen komen zijn handig. De stof ter voorbereiding is pittig qua hoeveelheid, daarom is het fijn dat er een langere tijd tussen de dagen zit. Aan de andere kant voelt het soms ook wel erg lang en zou mijn behoefte zijn om ze wat sneller achter elkaar te hebben. 

Ben heel blij dat ik deze vervolg dagen heb gevolgd, het heeft mij weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben zeer tevreden over de dagen en zou het aanraden deze te volgen als aanvulling op de eerste.
- Wendy V.-

Het was heel ondersteunend om het hele programma nogmaals door te laten en te verdiepen. Vooral in te zoomen op hoe leg je dingen uit door een goede instructie te geven en te reflecteren op vragen die bij een groep leven, is heel waardevol.Wat ik geleerd heb is het verdiepen van mijn eigen trainersvaardigheden en daar meer vertrouwen in te krijgen.
- Alice Kieboom, coach/trainer -

Ik vond de vervolg dagen zeker zeer zinvol omdat er meer van ons werd gevraagd en omdat we meer gekeken hebben naar onze rol als trainer. Daarnaast blijft is ook fijn om te zien hoe een ieder gegroeid is in MF, incl ikzelf. Kortom fijne dagen!I k vind syllabus rond de theorie helder en het gebruikte boek heel goed.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet zoveel aanmerkingen. Ik vind het een fijne locatie, de sfeer is ontspannen, iedereen komt tot z'n recht, heldere uitleg maar ook steun. Dus gewoon  goed, Ga zo door! TOP
- Imelda Westerhof, programma manager/senior manager -

 

***

 

Heb je niet voldoende ervaring en wel nieuwsgierig geworden?
Wij hebben nog meer opleidingen:

 

Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer (1e jaar)

 

Vervolg - Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer (2e jaar)

 

 

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster

Meld je hier aan voor het derde jaar

 

Data derde jaar Opleiding Trainer en Ondernemen

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
RBCZ lid
ABvC logo