Opleiding Trainer en Ondernemen

 Train the trainer - voor opgeleide Mindfulness en Compassietrainers

anurag-next-section-180

mindfulness in communicatie een van de trainers in de Opleiding Trainer en Ondernemen mindfulness in organisaties Academie voor Leven

Anurag ten Klooster                    Frank Hoes                    Meike van Tilburg


Opleiding Trainer en Ondernemen

Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap
Voor beginnende en ervaren Mindfulness en/of Compassie Trainers

Deze opleiding is geaccrediteerd en daarmee goedbevonden voor herregistratie bij de VVM en het VMBN (53 fysieke contacturen nascholing MBP (Mindfulness Based Program) , 8 fysieke contacturen nascholing Inquiry en 25 overige studiebelasting Nascholing MBP).


Ondernemers kunnen de opleiding  aftrekken van de belasting. Vraag ook of je werkgever de opleiding wil betalen.

 

De Opleiding Trainer en Ondernemen / Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap stimuleert en motiveert je:
geen uitstel en getwijfel meer, geen perfectionisme of je laten tegenhouden door je innerlijke criticus die zegt dat je nog niet goed genoeg bent, nog niet alle vaardigheden hebt,
of nog niet genoeg ervaring hebt.

Deze ervaring ga je namelijk opdoen in deze 8 daagse Opleiding Trainer en Ondernemen.

De belemmeringen ga je nu omzetten in gewoon DOEN.

Start before you are ready

Professioneel en ondernemend Mindfulnesstrainerschap

Train the trainer

 

Voor wie meer vaardigheden en zelfvertrouwen wil ontwikkelen en ervaring op wil doen
in het begeleiden van groepen, workshops, training.
Voor wie een goede training of workshop voor verschillende doelgroepen in elkaar wil leren zetten met behulp van feedback van je collega deelnemers en de opleiders.
En (meer) deelnemers wil werven.

De Opleiding Trainer en Ondernemen

Het worden acht dagen waarin je je eigen training of workshop gaat ontwikkelen en uitproberen. En (marketing) methodes leert om je deelnemers te werven.

De opleiders hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen en workshops, het acquireren bij organisaties en werven van individuele deelnemers. Jij kan profiteren van al hun kennis en hun ervaring die ze gaan delen met je. Je leert het beste van ons.

"Het wordt tijd dat we ons vak nog meer gaan overdragen, dat jullie net zo veel doen en durven als wij hebben gedaan en doen.
Wij gaan een stap naar achteren zetten, en jij een stap naar voren.

We gaan je helpen om helemaal in je eigen kracht en vertrouwen te staan als trainer en coach, dat je workshops en (aangepaste) trainingen durft te maken en uit te voeren
met jouw kennis en kwaliteiten.
Want die heb je!

Wil jij een keigoed programma maken, met inspirerende en afwisselende werkvormen.
In workshopvorm of juist een gehele Mindfulness en Compassieprogramma
afgestemd op een specifieke doelgroep.
Dit is de plek om hierover te sparren en hiermee te gaan oefenen
En commercieel te worden.

Dag 1 De Kunst van het ondernemersschap -
Anurag ten Klooster/Frank Hoes

Welke doelgroep wil jij trainen, wie is je ideale klant. Hoe communiceer je naar de mensen die jij het liefst in je training wilt hebben? Hoe zorg je ervoor dat je ze aanspreekt, dat ze bij jouw willen komen? Wie ben jij en wat laat jij zien van jezelf. Welke ondernemersvaardigheden ga je ontwikkelen.

Een eerste oriëntatie op wat jij gaat aanbieden en hoe en op het in elkaar zetten van een training of workshop.
Ontwikkelen van een training, opbouw, doelen, subdoelen, methoden, werkvormen.

Aanbieden van open trainingen, waarbij je zelf je individuele deelnemers wil werven.

Je leert gedurende deze dagen je verkoopplan te maken waarin aandacht is voor tarieven, online zichtbaarheid, door middel van nieuwsbrieven en inzet sociale media en door netwerken, afgestemd op je ideale klant en doelgroep.

Dag 2 Mindfulness in Organisaties - Meike van Tilburg

De vertaling naar de werkplek, of naar organisaties waar je dit wilt gaan aanbieden, dat kan een bedrijf zijn, een welzijns- of zorginstelling, een school, waar vind jij dat mindfulness meer een plek moet krijgen en hoe ziet je programma er dan uit.  Leren hoe je een programma haarfijn aanpast op je specifieke doelgroepenen met welke dynamieken en processen je te maken krijgt. En vooral, hoe je je eigenheid te midden van alles kunt behouden.

Dag 3 ochtend Je basishouding - Anurag ten Klooster

Wil jij ontspannen en natuurlijk voor de groep staan, overbrengen wat je wilt overbrengen in de groep, omgaan met groepsdynamica en vooral dealen met de lastige situaties en deelnemers.

Mindfulness belichamen in je trainersschap. Oordeelloos naar jezelf, geduldig voor je eigen leerproces, nieuwsgierig onderzoekend naar wat je kan en wilt uitproberen, fouten mogen maken, zonder streven, niet hoeven te weten of oplossen en adviseren, een open houding, in vertrouwen op je eigen kunde en dat de ander met zelfonderzoek zichzelf verder helpt, vol acceptatie voor je eigen onzekerheden en angsten, en kunnen laten wat je ervaart en loslaten wat niet dient, vrijgevend naar de groep en dankbaar voor alles wat je leert en mag leren in je trainerschap en mild naar jezelf daarin.

Dag 3 middag, 4, 6 en 7
De inhoud van je training of workshop - Anurag ten Klooster

Een keigoed programma ontwikkelen waar je opdrachtgever geen 'nee' tegen durft te zeggen, omdat het afgestemd is op je opdrachtgever, omdat het inspirerend is, omdat jij kan aantonen wat het effect van dit programma is, en omdat jij helemaal belichaamd wat je overdraagt, je eigen achtergrond erin meegenomen.

Je gaat een eigen mindfulnessworkshop of training maken en uitproberen/geven op deze dagen. Concreet betekent dat je 2 a 2,5 uur krijgt om je workshop uit te proberen in deze groep. Heb je hulp nodig bij het maken, of het kiezen van je onderdelen of de opbouw, dan kan je dat vragen aan de opleiders.
De beste steun, inspiratie en feedback krijg je vanuit je groep die jouw deelnemers spelen.
We gaan op verzoek ook oefenen met lastige situaties in een groep, groepsdynamica, weerstand, enthousiasme in groepen.

Dag 5 Inquiry en Holding Space - Meike van Tilburg

Inquiry is één van de meest waardevolle onderdelen van een Mindfulnesstraining. Tegelijkertijd is het ook een lastig onderdeel. De basistheorie is vaak bekend, in de praktijk is het toch regelmatig spannend om te doen. Er zijn zoveel factoren van invloed tijdens een inquiry. Het vraagt sensitiviteit voor de interactie met de ander, het groepsproces (ingeval van een groepstraining) en ook van jezelf.

Het samen met de ander onderzoeken van een ervaring vraagt inzicht, durf, wijsheid en embodiment van mindfulness & compassie.

Als coach, trainer en als mens is het een gave om een dragende ruimte te creëren waarin een ander kan groeien: Holding Space. Veiligheid is een kernelement en wanneer dit kan binnen organisaties extra uitdagend zijn. Holding Space betekent kennis hebben van en embodiment van een aantal elementen:

We staan stil bij de verschillende lagen van de 'container'.

Wat betekent het om getuige te zijn, met compassie en niet-oordelend.

Hoe bepaal je tegelijkertijd grenzen en kaders bewustzijn van jezelf en de ander.

Aandacht voor belichaming, inzicht, kracht en zachtheid.

Dag 8 Mindful ondernemerschap - Frank Hoes

De puntjes op de i zetten:

Marketing en communicatie, inrichting en uitvoering;

Eerlijke authentieke communicatie, mindful belichaamd;

Vorm en tekst website, je missie;

Je ideale klant vinden en bereiken;

Zichtbaarheid en vindbaar op sociale media;

Inhoud en hoe schrijf je nieuwsbrieven:

Je presentatie en zichtbaarheid, hoe laat je jezelf zien, zonder dat het als verkopen voelt, je authentieke zelf, waardoor mensen zich in jouw verhaal herkennen en vanzelf naar je toegetrokken worden;

Kortom een dag vol intervisie en reflectie over al je ondernemersvragen..

 

----------------------------------------------------------------------------

Opmerkingen en feedback van 3e jaars:

Ik heb nu veel duidelijker richting. Ik ben gegroeid in zelfvertrouwen en weet heel duidelijk welke doelgroep ik ga benaderen en hoe. En de tekst op mijn website is nu veel krachtiger, helemaal mij.

Wat is dit leerzaam, bij elkaar meekijken en feedback geven en ontvangen. Doordat je de verschillende stijlen van trainen naast elkaar ziet zie je wat werkt en wat minder goed werkt en kan je je nog beter kiezen voor je eigen stijl.

Het mindfulness belichamen terwijl je de training geeft vraagt best wel oefening, wat fijn dat dat hier kan, dat je kan oefenen en fouten mag maken en handvaten krijgt hoe dingen anders te doen.

Het 3e leerjaar 'Opleiding Trainer en Ondernemen' heb ik als zeer waardevol ervaren. 
Heel praktisch, en heeft mij toch ook dieper laten nadenken, 'wat houd mij tegen' om het niet te doen.
en omdat ik het altijd graag goed  wil doen, is "start before you are ready' altijd een uitdaging. 
Het was niet alleen leuk maar ook heel leerzaam om  zelf een workshop te organiseren. 
Een het ondergaan van verschillende workshops die gegeven werden door de andere deelnemers, ook heel leerzaam, niet alleen inhoudelijk maar ook om kritisch te kijken naar de opbouw, inhoud en hoe de didactische vaardigheden aansluitend het geven en ontvangen van feedback. 
Ik heb het ervaren als een 'speeltuin' in een veilige leeromgeving.  Ook was de combinatie van de lessen, door Anurag, Meike en Frank een goede mix. 

-Simone-

In het jaar Trainer en Ondernemer leer je jezelf neer te zetten als een ervaren en gedreven mindfulnesstrainer. Dit doe je aan de hand van een stukje theorie die je naar eigen inzicht gaat verwerken in jou training.  Je kunt binnen de groep jou grenzen verkennen, je kunt je min- en pluspunten ontdekken en wordt daarin op een warme professionele manier begeleid door Anurag en haar team. Het geeft je inzicht in hoe je jezelf mag zien als trainer en dat is enorm motiverend.

-Carin Meskes-

Het derde jaar is een leuke aanvulling waarin mijn zelfvertrouwen in het trainen en ondernemen is gegroeid en ik enorm veel zin heb om mijn eigen trainingscentrum op te zetten. De input van zowel Anurag, Frank, als Meike, 3 hele verschillende personen, met ieder zijn/haar eigen kennis er ervaring.
Leuk om van jullie te mogen leren!
-Hanneke van der Zwan-

Ik heb afgelopen week het derde jaar bij Anurag afgerond. Vanaf het eerste t/m het derde jaar al met al een heel intensief en mooi traject bij Anurag gevolgd. Ook in het derde jaar waren we met een hele mooie en betrokken groep vrouwen.
Mijn reden om het derde jaar bij Anurag te gaan volgen was een soort ‘schop onder mijn kont’, dus nu écht aan de slag gaan en niet meer uitstellen.
En dat is gelukt!
Ik heb gedurende het derde jaar veel concrete stappen genomen en de opleiding heeft mij echt handige tools aangereikt om me hierbij verder te helpen; zowel verdiepende informatie over de mindfulness training inhoudelijk als praktische zakelijke informatie. De uitspraak ‘Start before you’re ready’ kwam in het begin van de cursus voorbij en die ben ik niet meer vergeten. Niet meer twijfelen maar gewoon doen.
- Maartje Keller-

Een mooi en intens traject en waardevol om met elkaar alle facetten van het ondernemersschap te doorlopen. Veel veiligheid in de groep, ondersteunende uitwisselingen en feedback geven zelfvertrouwen om met dit prachtige thema als ondernemer aan de slag te gaan.
-Do-

 

***

 

Heb je niet voldoende ervaring en wel nieuwsgierig geworden?
Wij hebben nog meer opleidingen:

 

Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer (1e jaar)

 

Vervolg - Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer (2e jaar)

 

 

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster

Meld je hier aan voor deze opleiding

 

Opleiding Trainer en Ondernemen

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
RBCZ lid
ABvC logo