Scholingen
voor Mindfulnesstrainers en coaches

anurag-next-section-180

familie opstelling opleidingmindfulness in organisaties Academie voor Levenfamilie opstelling opleidingfamilie opstelling opleidingmindfulness in communicatie

Meike van Tilburg                  Marjolein Beek                   Anurag ten Klooster

_____________________________________________________________

Scholing
voor Mindfulness Trainers en Coaches

Je vaardigheden verstevigen en verdiepen

Voor mensen die het eerste en/of tweede jaar van de opleiding tot Mindfulness en Compassiecoach/trainer hebben afgerond.
En mensen die elders zijn opgeleid tot Mindfulnesstrainer

Wil je je verder professionaliseren als coach of trainer
en ben je op zoek naar verdieping en inspiratie voor jezelf?

Ben je er (weer) bij?

___________________________________

Inquiry & Holding Space

Inquiry is één van de meest waardevolle onderdelen van een Mindfulness training. Tegelijkertijd is het ook een lastig onderdeel. De basistheorie is vaak bekend, in de praktijk is het toch regelmatig spannend om te doen. Er zijn zoveel factoren van invloed tijdens een inquiry. Het vraagt sensitiviteit voor de interactie met de ander, het groepsproces (ingeval van een groepstraining) en ook van jezelf.

Het samen met de ander onderzoeken van een ervaring vraagt inzicht, durf, wijsheid en embodiment van mindfulness & compassie.

Als coach, trainer en als mens is het een gave om een dragende ruimte te creëren waarin een ander kan groeien: Holding Space. Hier onderscheiden we een aantal elementen:

We staan stil bij de verschillende lagen van de 'container'.

Wat betekent het om getuige te zijn, met compassie en niet-oordelend.

Hoe bepaal je tegelijkertijd grenzen en kaders bewustzijn van jezelf en de ander.

Aandacht voor belichaming, inzicht, kracht en zachtheid.

Tijdens de twee opleidingsdagen wisselen we theorie af met oefeningen.

We oefenen met de basishoudingen geduld, vertrouwen, open en nieuwsgierige houding, acceptatie, loslaten, niet streven en mildheid. Je leert de groep hierin te begeleiden en één op één.

Na afloop heb je meer vertrouwen in dit mooie onderdeel en een stevige basis waarop je verder kunt. En omarm je het feit dat het doen van een inquiry altijd een beetje spannend zal zijn.

Je leert te bewegen in het speelveld waarin aandacht is voor zowel bedding als veilige ruimte om te ontdekken en te groeien voor jezelf en de ande

Datum: vrijdag 17 en 24 juni 2022 van 10.00 uur tot 16.30 uur. Kosten 275 euro.

Trainer: Meike van Tilburg 

Meld je onderaan de pagina aan.

 

___________________________________

Mindfulness en Communicatie - 3 dagen

Deze training biedt de brug tussen de beoefening van mindfulness wat je meestal alleen doet en hoe je contact maakt en communiceert in jedagelijkse leven.

We hebben allemaal behoefte aan waardering, gehoord en gezien worden. De wens dat de ander je echt hoort en ziet en begrijpt. Dat de ander goed op je reageert.

We weten natuurlijk allang dat we de ander niet kunnen veranderen en dat wat we van de ander verwachten en verlangen een vaak een gemis in onszelf is.

Hoe verbind je deze werelden. Je innerlijke wereld met je eigen behoeftes, ongemak en pijn, en de buiten wereld waarin je met veel verschillende soorten mensen te maken hebt die ook ieder hun eigen behoeften en eigen ongemak en pijn hebben.

Mindfulness en communicatie gaat over hoe je vanuit een mindful basishouding kunt communiceren met de ander. In het moment, bewust van je gedachten, emoties en je lichaam, zonder dat je je daardoor laat meeslepen.

Hoe maak je echt contact. Hoe geef je feedback als je wilt erkennen wat je zelf voelt en wat de ander voelt. Hoe geef je je behoefte aan of ben je trouw aan je eigen grenzen.

Hoe communiceer je in conflictsituaties.

Bij jezelf blijven in het contact met de ander. Je verplaatsen in het perspectief van de ander en dat communiceren. Op een dieper niveau naar jezelf en anderen luisteren. Kwetsbaar durven zijn. Leven vanuit je waarden.

In deze driedaagse training laten we ons inspireren door de richtlijnen van de Insight Dialogue, ontwikkeld door Gregory Kramer en door geweldloze communicatie, door Deep listening en brengen wij onze jarenlange ervaring met coachen en het opleiden van coaches en counsellors in.

We wisselen formele mindfulnessoefeningen af met oefeningen in spreken en luisteren aan de hand van verschillende levensthema’s en met compassieoefeningen.

Drie dagen om de verbinding met jezelf en anderen te verdiepen.

Data: zaterdag 3, 17 september, 1 oktober. Kosten 450 euro.

Trainer: Meike van Tilburg en Anurag ten Klooster

Meld je onderaan deze pagina aan.

_____________________________________

Mindfulness voor Kinderen en Jongeren - 2 dagen

In deze twee dagen gaan we door het programma heen zoals je dat bij kinderen en bij jongeren kunt aanbieden. Twee verschillende programma's met overeenkomsten en verschillen met de volwassen training.

Hoe betrek je deze verschillende kind en jongeren leeftijdsgroepen in je training, welke oefeningen biedt je aan. Spelenderwijs en proactief geef je ze een basis mee waar ze in hun verdere leven profijt van kunnen ondervinden.

Marjolein is ervaringsdeskundige als het gaat om Mindfulness bij kinderen en jongeren. Ze is psycholoog en register counselor en begeleid zowel volwassenen, jongeren, kinderen als gezinnen en relaties in haar praktijk.

Wil je de uitleg van Marjolein bekijken over deze training, kijk dan onder deze link:

https://vimeo.com/675996023/557b857536

 

"Deze training mindfulness voor kinderen en jongeren is een hele mooie basis om te leren hoe je mindfulness over kunt brengen naar kinderen en jongeren op de basisschool en/of middelbare school. Een aanrader voor iedereen die met kinderen of jongeren te maken heeft,
als professional of als ouder." - Martine Guldemond

"Zeer welkome aanvulling op de mindfulness voor volwassenen en zelfs behalve toepasbaar op jongeren, ook toepasbaar op volwassenen daar iedereen altijd het kind in zich draagt. Je kind herontdekken opent deuren die wellicht gesloten of op een kier waren." - Marc Bontekoe

 

Data: zondag 9 oktober en 6 november.

Kosten 275 euro

Trainer: Marjolein Beek

meld je onderaan deze pagina aan

______________________________________

Mindfulness in Organisaties - 2 dagen

Steeds meer organisaties staan open voor Mindfulness. Dit is een mooie ontwikkeling. Met ook uitdagingen. Hoe om te gaan met de insteek van bedrijven: het waarom van het inzetten van een training. Hoe om te gaan met (on)veiligheid op de werkvloer. Welke taal gebruik je? En hoe blijf je bij jezelf en doe je recht aan de kaders van Mindfulness en Compassie?
Zomaar een paar elementen die tijdens deze twee dagen aan bod komen.

Meike is ervaringsdeskundige als het gaat om Mindfulness op het werk. Ze werkte jarenlang in het bedrijfsleven en geeft trainingen op verschillende niveaus binnen organisaties oa. op de Amsterdamse Zuid As.

"de training heeft me geïnspireerd en heeft me scherper gemaakt op wat ik zou willen; ik weet nu hoe ik het moet aanvliegen bij bedrijven/organisaties"

"Leerzaam, creatief, leuke opdrachten, zonder dat je kennis en ervaring hebt, werd je naar huis gestuurd met een casus/opdracht, bij de tweede bijeenkomst had iedereen het op zijn eigen manier gedaan, en dat zorgde voor veel inspiratie." - Rachel Verstraten

Data: maandag 3 en 24 oktober 2022. Kosten 275 euro

Trainer: Meike van Tilburg

______________________________________

Reacties:

Het waren zeer leerzame dagen. Het was verfrissend en ik heb voor mijn gevoel nu meer handvatten gekregen om ook daadwerkelijk de cursus te geven. Kan nu ook beter onderbouwen wat de functie van de oefeningen is en aanvullende informatie geven over bijv. Mindfulness. Ook de tips op de veelvoorkomende vragen die uit een groep kunnen komen zijn handig. 

Ben heel blij dat ik deze vervolg dagen heb gevolgd, het heeft mij weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben zeer tevreden over de dagen en zou het aanraden deze te volgen als aanvulling op de eerste.  - Wendy V.-

Het was heel ondersteunend om het hele programma nogmaals door te laten en te verdiepen. Vooral in te zoomen op hoe leg je dingen uit door een goede instructie te geven en te reflecteren op vragen die bij een groep leven, is heel waardevol.Wat ik geleerd heb is het verdiepen van mijn eigen trainersvaardigheden en daar meer vertrouwen in te krijgen. - Alice Kieboom -

Ik vond de vervolg dagen zeker zeer zinvol omdat er meer van ons werd gevraagd en omdat we meer gekeken hebben naar onze rol als trainer. Daarnaast blijft is ook fijn om te zien hoe een ieder gegroeid is in MF, incl ikzelf. Kortom fijne dagen!I k vind syllabus rond de theorie helder en het gebruikte boek heel goed.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet zoveel aanmerkingen. Ik vind het een fijne locatie, de sfeer is ontspannen, iedereen komt tot z'n recht, heldere uitleg maar ook steun. Dus gewoon  goed, Ga zo door! TOP -Imelda Westerhof

systemisch coachen familieopstellingen opleiding mindfulness en compassiecoach
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Systemisch coachen met familieopstellingen
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer

Meld je hier aan voor
de trainingen:

 

Data trainingen staan hierboven bij de teksten, meld je hiernaast aan en kies uit het menu voor welke training.

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
VMBN Vereniging Mindfulnesstrainers
CRKBO_Instelling
ABvC logo
RBCZ lid