Online mindfulness en compassie opleiding

Moeiteloos ga ik in de lockdown over van live naar een ‘Online Opleiding Mindfulness en Compassie coach / trainer’

want dit geef ik al jaren ook deels online.

Wekelijks krijg ik vragen van mensen wanneer ik weer live onderwijs ga geven. Mensen die erop wachten terwijl we niet weten hoelang.

Eigenlijk best jammer, want juist in deze tijd kan je zoveel baat hebben van de beoefening van mindfulness en compassie. In alle groepen hoor ik hoe blij mensen zijn dat ze nu bezig zijn met mindfulness en compassie te beoefenen. 

Juist nu, juist nu er zoveel niet kan. Juist nu we gedwongen naar binnen moeten, niet alleen fysiek binnen blijven, maar ook naar binnen gaan bij jezelf. Omdat er minder afleiding buiten ons is.

Met het gevolg dat je eigen gevoeligheden meer in het zicht komen, of meer versterkt worden. Had je niet altijd al een depressieve tintje, was je niet altijd al sneller geprikkeld, was het niet al langere tijd zo dat het niet helemaal soepel liep met je partner of kinderen. Het lijkt nu of dit soort dingen zich uitvergroten. Niet voor   niets gaan in corona tijd meer relaties stuk dan daarvoor en voelen meer mensen zich niet gelukkig.

Je kan het ook anders bekijken. Het is juist nu een mooie tijd om in jezelf te duiken. Wat speelt er nu werkelijk, wie ben ik als ik minder doe of mezelf minder afleid.

Wat voel ik eigenlijk en vooral wat heb ik nodig om me goed te voelen.

Ik kan wel uren praten over het positieve effect van mindfulness en compassie. Maar zoek de informatie daarover maar op in de andere blogs op op deze website, bij de pagina hieronder:

Online Opleiding Mindfulness en Compassie coach / trainer

Maar nu even terug naar dat online opleiden in plaats van live.

Hoe lang duurt dat nog dat we in groepen niet mogen samen komen? We weten het niet.

Is online een opleiding volgen kwalitatief minder of moeilijker te volgen?

Het tegenovergestelde blijkt uit de reacties van mijn deelnemers. Die deel ik dan ook graag met je.

Reacties van deelnemers uit de Online Opleiding Mindfulness en Compassie coach / trainer:

“Ondanks de coronamaatregelen live-trainingen momenteel niet mogelijk maakt, ervaar ik de onlinevariant als zeer prettig, warm en veilig en online de training volgen geeft net zo veel inzichten als de live training. Vanuit je eigen woning kan je prima online de training volgen en net zoveel leren als live! Ik raad de training bij Anurag daarom ook van harte aan”.
– Meile Page (arts)

“De lessen bij Anurag voelen als ongedwongen. Er hangt een veilige en goede sfeer in de groep waarbij er met iedereen word rekening gehouden. De inhoud van de cursus bevat veel interessante materie die je voorbereid op het worden van een trainer en het tot jezelf komen. Dit heb ik goed ervaren in de online lessen waarin we soms worden ingedeeld in kleinere groepen. Hierdoor leer je elkaar persoonlijk kennen”.– Rianne Rietman (bioloog en masseur)

De digitale les van Anurag voelt alsof ze het altijd zo heeft gedaan. Het wordt op een natuurlijk manier gegeven en snel vergeet je dat er een scherm tussen jouw en de rest van de klas is. Ze dirigeert de discussies zonder moeite en maakt ons (de deelnemers) op ons gemaak voelen. Het voelt bijna geen verschil tussen de fysieke en de digitale sessies.

– Niki Verkaik (Oleander Travel)

Helaas is de Opleiding Mindfulness en Compassie coach momenteel door corona online. En hoewel ik van tevoren dacht dat dat niets voor mij zou zijn, valt dat alles mee! Lekker op mijn eigen matje in mijn warme kamer kan ik de les prima volgen en in kleinere groepjes online oefenen. Echt een goed alternatief in deze tijd.

– Hanke Dierdorp (gz-psycholoog)

‘Door de lockdown heeft onze groep een aantal lessen online moeten volgen, maar dat deed absoluut geen afbraak aan de inhoud van de cursus en het leerproces. Anurag organiseert de lessen ook online perfect, waardoor hetzelfde gevoel gecreëerd werd als in een live les. Ik heb niet het gevoel dat ik hierdoor iets heb gemist of te kort ben gekomen.’

– Sanne de Vries

‘Ik wil graag met jou delen wat ik van jouw cursus ‘Mindfulness and Compassion Training Coaching’ vind. Aangezien ik zelf docent ben op een lerarenopleiding waarbij ik gespecialiseerd ben in online learning kan ik het niet laten jouw cursus met twee petten te bekijken.Allereerst als docent: Je hebt een mooie afwisseling van content aanbieden – mooie filmpjes, mooie weblectures ondersteund met pdf’s, daarmee doe je ook recht aan verschillende leervoorkeuren. Het materiaal prikkelt en nodigt uit tot bestudering. Je komt goed over op de weblectures: je spreekt rustig, duidelijk en toch geanimeerd – dat kunnen er maar weinig!

Aangezien ik niet bij alle lessen aanwezig kon zijn heb ik van jouw online lessen mogen genieten. Daarnaast heb je, vanwege Corona, ook een aantal virtual classrooms georganiseerd. Niet makkelijk om te doen omdat je ‘live’ vaak directe feedback (meestal non-verbaal) en energie terugkrijgt – dat is in een virtual classroom niet het geval. Toch is het je gelukt om de colleges levendig te houden, interactie tussen studenten en jouwzelf als docent te stimuleren met afwisselende werkvormen en interessante, leerzame activiteiten.
Didactisch vind ik jou zeer sterk. Als student kan ik zeggen dat ik de inhoud erg leerzaam vind. Alle informatie is direct toepasbaar en dit wordt door jou in de oefeningen ook gestimuleerd. Dat maakt dat het mes van twee kanten snijdt. Ik geniet van de groep, van de bijeenkomsten dan wel fysiek, dan wel online, en van jouw kundigheid, geduld en vaardigheid als docent. Je bent zeer prettig in de omgang en dat maakt deze cursus niet alleen zeer zinvol, maar ook enorm aangenaam. Dank je wel!’
– Tara Roos

Leuke feedback hè.

Al 6 jaar lang geef ik online en live trainingen. Meestal was dit een combinatie van live en online lessen of alles online. Overgaan met de opleiding op online in het voorjaar was dan ook geen shock voor me.

En toen in december de lockdown weer in ging pakte ik even snel mijn tas, flipover, beamer en de werkboeken weer in om naar huis mee te nemen, om een paar dagen later online verder te gaan met de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach. De eerste reactie van de cursisten was dat ze baalden dat we niet meer live mochten samen komen, maar na de dag online met les te hebben waren ze erg enthousiast.

Wist je dat steeds meer organisaties ook over gaan op online trainen. Je hebt vast al een keer online vergaderd.

Het voordeel van online een opleiding volgen is dat je makkelijker kan schakelen en deelnemers meer bij de les blijven.

Je kan meer afwisseling in werkvormen geven en in verschillende subgroepen laten werken en alles gaat veel efficiënter dus je bent met dezelfde stof en oefening eerder klaar.

Fijn voor de thuiswerkers. 

Je bent welkom. Mail me gerust met je vragen op info@anurag.nl