Hoe Mindfulness en Compassie helpt in corona crisistijd

Hoe Mindfulness en Compassie helpt in corona crisistijd

Hoe manage jij je leven en werk in de corona crisis?
Veel coaches, trainers en leerkrachten zijn overgegaan op online begeleiden.
Dat is mooi, het werkt namelijk prima als je het goed aanbiedt, de techniek handig gebruikt.

Afgelopen dagen heb ik online les gegeven aan studenten van mijn Opleiding Mindfulness en Compassiecoach.
Het kostte wat extra voorbereiding. Omdat ik nog niet van alles een presentatie had. Maar de les ging leuk. Er was evenveel interactie vanuit de groep als bij de livebijeenkomsten. We zagen elkaar allemaal. Er kon gedeeld worden en vragen gesteld. Ik kon mijn uitleg geven met een presentatie en oefeningen met ze doen.
Wat ik het allerleukst vind is de nieuwe functie in Zoom die het mogelijk maakt net als in het ‘echt’ om mensen in 2-tal te laten praten over hun ervaringen in een oefeningen of naar aanleiding van een vraag die ik ze stelde. En dat gesprek kon ik niet zien of horen.

Mijn geluk en voorsprong zit erin dat ik al jaren onlinetrainingen aanbied, en webinars heb gegeven met een paar duizend deelnemers.

Zo komen we al lerend de coronacrisis door. Zelfs met kinderen of partners om ons heen.
Want tegelijkertijd als ik les geef volgen mijn drie kinderen in andere kamers in het huis ook onlinelessen met een heleboel huiswerk ernaast. Ik probeer ze technisch bij te staan en steeds te motiveren door te gaan.
En dan is er ook nog een verbouwing aan mijn huis die ondertussen gewoon doorgaat met alle herrie die daarbij hoort.

Misschien voel je je helemaal in beslag genomen door het thuis werken en misschien heb jij steeds een partner of kinderen om je heen.
Brengt dat rust of irritatie. Ik herken dat het veel is, ook ik heb mijn rust nodig en tijd voor mezelf. Het vraagt om een mindful en compassievolle houding ten opzichte van dat wat we niet kunnen veranderen.

Misschien voel je dat je nauwelijks tijd hebt voor jezelf.
En heb je het gevoel dat je alleen maar met het nieuws, de situatie bezig bent. Misschien ben je vooral aan het zorgen. Of voel je je in beslag genomen door je eigen angsten. Of ben je vooral aan het regelen en kom je te weinig aan jezelf toe. Het is voor sommigen ook een periode van rouw. Rouw als je iemand verliest, rouw als je niet naar je ouders toe kan gaan of naar vrienden, rouw als je niet meer kan doen wat je zo graag doet.

Ik wil je graag door deze periode heen helpen. Met wat zorg en aandacht voor jezelf. Je een manier leren om anders met je zorgenmaken of met piekeren of andere gedachten om te gaan. Een manier om verdriet, teleurstelling, boosheid, onmacht, angst of schaamte of lichamelijke pijn te benaderen.
Zodat je er minder last van hebt.

In de online-training ‘de Kunst van het Lichter Leven’ leer ik je dit. Het is een training gebaseerd op de volledige Mindfulnesstraining met aanvullend een les familieopstelling/dynamiek en een les omgaan met verlies/rouw. Want beide hebben in deze tijd aandacht nodig.

Deze training is tevens ook een mooie voorbereiding als je de Opleiding Mindfulness en Compassiecoach wilt gaan doen.

Ben je al een ervaren mindfulnessbeoefenaar, dan heb ik voor jou de Compassietraining ook online gemaakt. Die vind je onder deze link. Compassie helpt je milder naar jezelf te worden en om te gaan met je eigen ongemak en pijn. Het leert jezelf radicaal te aanvaarden zoals je bent, inclusief je ‘minder leuke kanten’. Het leert je moed te hebben en zachtheid te hebben. Dit werkt zo bevrijdend.

Beide trainingen, de Kunst van het Lichter Leven en de Compassietraining bied ik nu tot 12 april met 40% korting aan. Eenmaal gekocht kan je zo lang blijven kijken en lessen blijven herhalen als je wilt.

Houd moed en wees zacht voor jezelf. Nu meer dan ooit.