.

.

Proffesioneel trainer

Derde jaar opleiding

anurag-next-section-180

 

 


Derde jaar Opleiding Mindfulness Trainer / Compassie en ACT coach

Professioneel en ondernemend trainerschap voor beginnende trainers

Meld je voor 25 augustus aan als je op 1 september het stap-budget wilt aanvragen, als particulier.
Ondernemers kunnen de opleiding ook aftrekken van de belasting.

Geen uitstel en getwijfel meer, geen perfectionisme of je laten tegenhouden door je innerlijke criticus die zegt dat je nog niet goed genoeg bent, nog niet alle vaardigheden hebt,
of nog niet genoeg ervaring hebt.

Die ervaring ga je NU opdoen in deze 8 dagen,
De belemmeringen ga je nu omzetten in gewoon DOEN.

Start before you are ready

Professional trainerschap

Train the trainer

 

Voor wie meer vaardigheden en zelfvertrouwen wil ontwikkelen en ervaring op wil doen in het begeleiden van groepen, en het in elkaar zetten van een training of workshop voor verschillende doelgroepen, is dit derde jaar.
Het worden acht dagen waar jij veel gaat ervaren en oefenen.

Bovendien heb je op deze manier voldoende uren voor de (her)registratie bij de beroepsvereniging.

De opleiders van het derde jaar hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen en workshops. Jij kan profiteren van al hun kennis en hun ervaring die ze gaan delen met je. Je leert het beste van ons.

"Het wordt tijd dat we ons vak nog meer gaan overdragen, dat jullie in het derde jaar net zo veel doen en durven als wij hebben gedaan en doen"

We gaan je helpen om helemaal in je eigen authentieke kracht en vertrouwen te staan als trainer en coach, en voor die groep durven te staan, met jouw kennis en kwaliteiten.

Wil jij een keigoed programma kunnen maken, met inspirerende en afwisselende werkvormen.  In workshopvorm of juist een gehele Mindfulness en Compassieprogramma afgestemd op een specifieke doelgroep.
Dit is de plek om hierover te sparren en hiermee te gaan oefenen.

Dag 1 ochtend Je basishouding - Anurag ten Klooster/Frank Hoes

Wil jij ontspannen en natuurlijk voor de groep staan, overbrengen wat je wilt overbrengen, in de groep, omgaan met groepsdynamica en vooral dealen met de lastige situaties en deelnemers. Mindfulness belichamen in je trainersschap. Oordeelloos naar jezelf, geduldig voor je eigen leerproces, nieuwsgierig onderzoekend naar wat je kan en wilt uitproberen, fouten mogen maken, zonder streven, niet hoeven te weten of oplossen en adviseren, een open houding, in vertrouwen op je eigen kunde en dat de ander met zelfonderzoek zichzelf verder helpt, vol acceptatie voor je eigen onzekerheden en angsten, en kunnen laten wat je ervaart en loslaten wat niet dient, vrijgevend naar de groep en dankbaar voor alles wat je leert en mag leren in je trainerschap en mild naar jezelf daarin.

Dag 1 middag De Kunst van het trainerschap -
Anurag ten Klooster/Frank Hoes

Groepsdynamica, weerstand en enthousiasme in groepen
Leerstijlen, welke werkvorm zet je in met welk doel en hoe stem je af op iedere deelnemer
Wie ben jij en wat laat jij zien van jezelf
Ontwikkelen van een training, opbouw, doelen, subdoelen, methoden, werkvormen
Training afgestemd op een andere doelgroep. Vandaat start je je eigen workshop of training in elkaar te zetten.

Dag 2, 4 en 6 De inhoud van je training of workshop
Anurag ten Klooster/ Frank Hoes

Een keigoed programma ontwikkelen waar je opdrachtgever geen 'nee' tegen durft te zeggen, omdat het afgestemd is op je opdrachtgever, omdat het inspirerend is, omdat jij kan aantonen wat het effect van dit programma is, en omdat jij helemaal belichaamd wat je overdraagt, je eigen achtergrond erin meegenomen.

Je gaat een eigen programma maken en uitproberen/geven aan je groep.
De beste steun, inspiratie en feedback krijg je vanuit je groep die jouw deelnemers zijn.

Dag 3 Inquiry en Holding Space - Meike van Tilburg

Inquiry is één van de meest waardevolle onderdelen van een Mindfulness training. Tegelijkertijd is het ook een lastig onderdeel. De basistheorie is vaak bekend, in de praktijk is het toch regelmatig spannend om te doen. Er zijn zoveel factoren van invloed tijdens een inquiry. Het vraagt sensitiviteit voor de interactie met de ander, het groepsproces (ingeval van een groepstraining) en ook van jezelf.

Het samen met de ander onderzoeken van een ervaring vraagt inzicht, durf, wijsheid en embodiment van mindfulness & compassie.

Als coach, trainer en als mens is het een gave om een dragende ruimte te creëren waarin een ander kan groeien: Holding Space. Hier onderscheiden we een aantal elementen:

We staan stil bij de verschillende lagen van de 'container'.

Wat betekent het om getuige te zijn, met compassie en niet-oordelend.

Hoe bepaal je tegelijkertijd grenzen en kaders bewustzijn van jezelf en de ander.

Aandacht voor belichaming, inzicht, kracht en zachtheid.

Dag 5 en 6 Mindfulness op de werkplek - Meike van Tilburg

De vertaling naar jouw werkplek, of naar organisaties waar je dit wilt gaan aanbieden, dat kan een bedrijf zijn, een welzijns of zorginstelling, een school, enzovoort, waar vind jij dat mindfulness meer een plek moet krijgen en hoe ziet je programma er dan uit.

Dag 8 Mindful ondernemerschap - Frank Hoes

Je eigen praktijk starten of een boost geven? We staan stil bij het volgende:

Hoe je handig op een manier die bij jou past marketing en communicatie, inricht en uitvoert;

Hoe je je huisstijl kiest, vorm en tekst website, schrijf je je missie;

Hoe je je ideale klant kent, weet, omschrijft, vindt en bereikt;

Wat laat je zien en hoe ben je vindbaar op sociale media;

Hoe schrijf je nieuwsbrieven en met welke opbouw en inhoudt;

Je presentatie en zichtbaarheid, hoe laat je jezelf zien, zonder dat het als verkopen voelt, je authentieke zelf, waardoor mensen zich in jouw verhaal herkennen en vanzelf naar je toegetrokken worden;

Intervisie en reflectie over je al je ondernemersvragen en onzekerheden.

 

De dagen van dit jaar kan je ook volgen aan benodigde nascholing voor het VVM.

 

 

Reacties op het tweede jaar:

Anurag is een zeer ervaren trainer. Ze belichaamd mindfulness als geen ander en brengt dit ook over op de groep. Haar lessen zijn helder, praktisch en informatief. Het tweede jaar is zeker een aanrader en een waardevol vervolg op het eerste jaar. Naast het geven van uitleg en praktijkvoorbeelden laat Anurag je ter plekke ook al veel oefenen. Hierdoor integreert het gelijk in je systeem en krijg je nog meer vertrouwen in je eigen trainerschap. Door de diversiteit in de groepen leer je al met veel verschillende mensen werken en oefenen. Dit geeft een mooie basis. Naast 4 volle dagen mindfulness zitten er ook 4 dagen ACT theorie in deze opleiding. Dit was voor mij de absolute bonus. ACT sluit heel mooi aan op mindfulness. Ik ben nu ook in staat om ook de ACT toen te passen in mijn behandelingen. Een prachtige aanvulling. Ik zou dit tweede jaar zeker aanraden bovenop het eerste jaar. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd kinder en jongeren trainer mindfulness. De keuze voor Anurag om daar de MBCT opleiding te volgen was voor mij vrij snel gemaakt. De verdieping in je trainerschap, de ACT en de mogelijkheid om je aan te sluiten bij beroepsvereniging VVM zijn voor mij een enorme meerwaarde. Ook de 'verplichte' vipassana retraite, voor toegang tot de VVM, biedt Anurag aan. Mooi traject!
Marjolein Beek, psycholoog, counselor

Het waren zeer leerzame dagen. Het was verfrissend en ik heb voor mijn gevoel nu meer handvatten gekregen om ook daadwerkelijk de cursus te geven. Kan nu ook beter onderbouwen wat de functie van de oefeningen is en aanvullende informatie geven over bijv. Mindfulness. Ook de tips op de veelvoorkomende vragen die uit een groep kunnen komen zijn handig. De stof ter voorbereiding is pittig qua hoeveelheid, daarom is het fijn dat er een langere tijd tussen de dagen zit. Aan de andere kant voelt het soms ook wel erg lang en zou mijn behoefte zijn om ze wat sneller achter elkaar te hebben. 

Ben heel blij dat ik deze vervolg dagen heb gevolgd, het heeft mij weer een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben zeer tevreden over de dagen en zou het aanraden deze te volgen als aanvulling op de eerste.
- Wendy V.-

Het was heel ondersteunend om het hele programma nogmaals door te laten en te verdiepen. Vooral in te zoomen op hoe leg je dingen uit door een goede instructie te geven en te reflecteren op vragen die bij een groep leven, is heel waardevol.Wat ik geleerd heb is het verdiepen van mijn eigen trainersvaardigheden en daar meer vertrouwen in te krijgen.
- Alice Kieboom, coach/trainer -

Ik vond de vervolg dagen zeker zeer zinvol omdat er meer van ons werd gevraagd en omdat we meer gekeken hebben naar onze rol als trainer. Daarnaast blijft is ook fijn om te zien hoe een ieder gegroeid is in MF, incl ikzelf. Kortom fijne dagen!I k vind syllabus rond de theorie helder en het gebruikte boek heel goed.

Eerlijk is eerlijk. Ik heb niet zoveel aanmerkingen. Ik vind het een fijne locatie, de sfeer is ontspannen, iedereen komt tot z'n recht, heldere uitleg maar ook steun. Dus gewoon  goed, Ga zo door! TOP
- Imelda Westerhof, programma manager/senior manager -

 

Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Coaches afgestudeerd Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Deelnemers Opleiding Mindfulness en Compassie Coach en Trainer
Opleiding Mindfulness en Compassie coach en trainer
Systemisch coachen - Anurag ten Klooster

Meld je hier aan voor het derde jaar

 

Data derde jaar

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over deze training ?

nrto mindfulness opleiding
Vereniging voor Mindfulness trainers
CRKBO_Instelling
RBCZ lid
ABvC logo